DÍTĚ V OHROŽENÍ Krimi LZS Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

V bazénu bruntálského wellness málem utonul čtyřletý chlapec! V ohrožení života byl transportován do nemocnice


BRUNTÁL – Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pondělí večer u vážně ohroženého dítěte v Bruntále. Před tři čtvrtě na sedm přijali pracovníci krajského operačního střediska informaci o tonoucím dítěti v bazénu bruntálského wellness. Na pomoc byla ihned vyslána lékařské posádka a následně také vrtulník letecké záchranné služby.

Čtyřletý chlapec měl být podle informací, které mají záchranáři k dispozici, několik minut pod hladinou, než byl z vody vytažen. V době příjezdu posádek záchranářů jevil známky poruchy vědomí, jeho dýchání selhávalo a byl v přímém ohrožení života.

Záchranáři zajistili vstup do kostní dřeně, zahájili podávání léků a infusních roztoků. Lékař provedl intubaci dýchacích cest chlepce a připojil jej k přístrojem řízenému dýchání. Vrtulník dítě přepravil do ostravské Fakultní nemocnice, kde byl ve velmi vážném stavu předán do péče lékařů urgentního příjmu.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz