cyklista Horská služba ČR Karlovarský Krimi LZS Pomáháme Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Mladý Němec vyjel na Klínovci mimo trailovou trať Baron a utrpěl vážná zranění…


KLÍNOVEC – Horská služba Krušné hory zasahovala u mladého Němce, který na Klínovci vyjel mimo trailovou trať Baron a utrpěl poranění levé dolní končetiny.

Na výzvu záchranářů Karlovarského kraje vyjely dvě posádky z Božího Daru, cyklista havaroval v jedné z nejobtížněji dostupných pasáží této trailové tratě. Po příjezdu na místo záchranáři muže zafixovali do vakuové matrace v úlevové poloze a kontaktovali dispečink na německé straně.

Horoslužebníci mladíka transportovali pomocí rakouského vozíku a dále na šestikolce na místo předání, kam němečtí kolegové kromě pozemní posádky vyslali také vrtulník. Ten bikera vzhledem k povaze jeho poranění transportoval na specializované pracoviště, kde putoval přímo na sál.

Pro zásahy v hůře dostupných horských terénech je nezbytná dokonalá znalost dané horské oblasti a fyzická zdatnost horských záchranářů. Obě tyto dovednosti dokazují naši kluci při dennodenních zásazích. Děkujeme a mladíkovi přejeme brzké uzdravení.

Zdroj: Horská služba Krušné hory

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz