Krimi Olomoucký Policie Složky IZS Technika vražda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Na Šumpersku zaútočila nožem žena v ložnici na muže, který spal! Je stíhaná pro pokus o vraždu


ŠUMPERK – Krajští kriminalisté obvinili 25letou ženu z Šumperska z pokusu vraždy. Obviněná žena nožem zaútočila na svého přítele. Stíhaná je vazebně a hrozí jí trest odnětí svobody na 12 až 20 let.

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání pětadvacetileté ženy pro zvlášť závažný zločin vražda ve stadiu pokusu.

V sobotu 29. července po třetí hodině v noci přijali policisté oznámení o napadení šestadvacetiletého muže v bytě v obci Mohelnice na Šumpersku. Muž policistům uvedl, že na něj nožem zaútočila jeho o rok mladší přítelkyně.

Žena ale tvrdila, že se její přítel bodl nožem sám. Policisté ženu na místě zadrželi a o případu informovali kolegy z krajského odboru obecné kriminality, kteří si věc převzali. Kriminalisté zjistili, že muž a žena večer popíjeli alkoholické nápoje a přitom se pohádali. Muž následně odešel spát do ložnice. Na to čekala jeho přítelkyně. Vzala do ruky kuchyňský nůž a potmě vešla do ložnice. Přistoupila k posteli, kde ležel její přítel a napadla jej ranou směřovanou do oblasti hrudníku.

Poškozený se po započetí útoku začal aktivně bránit, nato se mu podařilo z bytu utéct a přivolat si lékařskou pomoc. Přivolaná záchranná zdravotnická služba převezla muže s bodnořezným a řezným zraněním do Fakultní nemocnice v Olomouci. Z dosavadních poznatků vyplývá, že se mladá žena rozhodla úmyslně zavraždit přítele. Motivem činu byly zřejmě dlouhodobé spory mezi partnery. Žena nebyla v minulosti trestně stíhaná.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí ženy do vazby, který soud akceptoval a poslal ji za mříže. Ženě hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let.

Autor: por. Mgr. Libor Hejtman
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz