dobrovolní hasiči HZS Krimi LZS Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Policisté kvůli pádu dětí z vyhlídky na Děčínsku zahájili trestní řízení pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti!


DĚČÍNSKO – Policisté kvůli včerejšímu pádu dětí z dřevěné vyhlídkové věže Triangl u Markvartic na Děčínsku zahájili trestní řízení pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti!

Jak jsme již informovali, včera krátce po 20. hodině došlo k pádu nezletilých dětí z vyhlídkové věže Triangl v Markvarticích na Děčínsku, poté co se propadla plošina rozhledny.  Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, včetně dvou vrtulníků leteckých záchranářů.  Následně bylo 9 zraněných dětí transportováno do nemocnic v Praze, Ústí nad Labem a Děčíně. Na plošině bylo v době zřícení plošiny rozhledny 15 dětí! Plošina je přitom určena pouze pro 4 dospělé osoby!

Po včerejším pádu dětí z věže na Děčínsku bylo ve Fakultní Thomayerově nemocnice na Klinice dětské chirurgie a traumatologie hospitalizováno jedno dítě s podezřením na poranění pánve. Vyšetření však žádná zranění nepotvrdila. Stav pacientky je nyní stabilizovaný. O víkendu bude zřejmě propuštěna domů.

FOTOGALERIE…

„Děčínští kriminalisté ještě ve večerních hodinách provedli ohledání místa. V současné době jsou ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ uvedla mluvčí děčínské policie por. Bc. Eliška Kubíčková.

Na rozhledně Triangl v katastru obce Markvartice došlo včera večer k pádu dětí z rozhledny. Na místě zasahovalo 5 jednotek hasičů. Zraněným osobám přivolaní hasiči poskytli předlékařskou pomoc a poté je transportovali těžko prostupným terénem tak, aby je do své péče mohla převzít záchranná služba. Zraněno bylo celkem 8 dětí a jedna dospělá osoba, má jít o mladistvého praktikanta, který měl na děti dohlížet…

V souvislosti s nešťastnou  událostí jsme zřídili pro zákonné zástupce zraněných dětí krizovou linku 974 422 012.

Pravděpodobnou příčinou propadu plošiny na Trianglu bylo její přetížení. Na plošině bylo v době havárie 15 dětí. Plošina je určena pro 4 dospělé osoby, viz pravidla používání umístěná poblíž rozhledny.

Autor: redakce
Foto: HZS ÚK
a Policie ČR

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz