Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

Motorkář i jeho spolujezdkyně se vážně zranili při střetu s automobilem v Hradci nad Moravicí


HRADEC NAD MORAVICÍ – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera odpoledne u vážné nehody motocyklu na Opavsku. Krátce před půl třetí byl operátorům nahlášen střet stroje s automobilem v Hradci nad Moravicí. Na pomoc byly z opavských základen vyslány dvě zdravotnické posádky a lékařské rendez-vous.

Posádky záchranářů ošetřovaly dvě osoby, které na motocyklu cestovaly: Třiadvacetiletá žena byla dle svědků po havárii v bezvědomí, se zdravotníky po jejich příjezdu již komunikovala. Zasahující lékař u ní zjistil vícečetná poranění, která ohrožovala její život. Musela být proto uvedena do umělého spánku a převedena na přístrojem řízenou ventilaci. Týmy ji zajistily krčním límcem, pánevním pásem, podaly potřebné léky.

Poranění o pět let staršího muže se jevila jako středně závažná.

Oba pacienti byli po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče sanitními vozidly přepraveni na urgentní příjem FN Ostrava.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz