dobrovolní hasiči HZS Krimi Policie požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů

Šest hasičských jednotek zasahovalo u požáru střechy rodinného domu na Vsetínsku


VSETÍNSKO – K rozsáhlému požáru střechy domu v Ratiboři na Vsetínsku byli vysláni v pátek krátce po půl desáté večerní profesionální a dobrovolní hasiči. V době jejich příjezdu byla polovina doškové střechy dvoupodlažního rodinného domu v plamenech. V době požáru byli majitelé pryč a událost se obešla bez zranění.

Velení si převzal územní řídící důstojník. Hasiči s použitím několika hasebních proudů vody měli požár do hodiny pod kontrolou. Poté vyhledávali skrytá ohniska, která dohašovali. Celkovou likvidaci požáru vyhlásil velitel zásahu krátce po jedenácté hodině večerní. Jednotky se pak začaly postupně vracet zpět na základny. Na místě do ranních hodin zůstala na dohlídku místní jednotka.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který šetřením zjistil, že k požáru došlo nedbalostním jednáním při opravách na domě. Škodu předběžně vyčíslil na 900 tisíc korun. Díky brzkému oznámení a rychlému zásahu hasičů byl uchráněn majetek v hodnotě okolo 3 milionů korun.

FOTOGALERIE…

🚒 Zasahující jednotky:

HS Vsetín

JSDHO Bystřička

JSDHO Hošťálková

JSDHO Jablůnka

JSDHO Ratiboř

JSDHO Vsetín

Zdroj: HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz