Auto-Moto Cestování Doprava drážní hasiči HZS kolejiště Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železniční trať Zprávy podle krajů ZZS

VIDEO: V Hnojníku na Frýdecko-Místecku se střetl osobní vlak s automobilem, hasiči pomáhali ven cestujícím


FRÝDECKO-MÍSTECKO – Tři jednotky hasičů zasahovaly v pátek večer u dopravní nehody osobního automobilu a vlaku na železničním přejezdu v Hnojníku na Frýdecko-Místecku. 

Událost byla na tísňovou linku ohlášena patnáct minut před dvacátou hodinou, operační středisko k zásahu vyslalo profesionální hasiče ze stanice v Nošovicích, jednotku podniku Správa železnic a dobrovolné hasiče z třinecké části Guty.

Hasiči po příjezdu na místo události průzkumem zjistili, že při nehodě nebyl nikdo zraněn. Na osobním automobilu provedli protipožární opatření odpojením akumulátoru, rovněž si připravili vodní proud a hasicí přístroj.

Ve vlaku v době nárazu cestovalo 23 osob a dva členové posádky. Hasiči ke dveřím vlaku přistavili skládací schůdky a pomohli lidem ven, následně je doprovodili do asi 100 metrů vzdálené železniční stanice Hnojník.

Autor: Jakub  Kozák

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz