Auto-Moto Dobrovolnictví Doprava HZS Jihomoravský Krimi LZS Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

ZAUJALO NÁS: Hledá se mladý hrdina! Mladík pohotově ošetřil v Brně krvácející ženu po kolizi autobusu s autem…


BRNO – Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje hledá mladíka, který pohotově a téměř profesionálně ošetřil krvácející ženu. Ta se dnes dopoledne vážně zranila po kolizi autobusu a osobního auta na Merhautově ulici v Brně.

Operační středisko ZZS vyslalo na místo dvě záchranářské posádky, velkokapacitní sanitku a inspektora provozu. Než však záchranáři dorazili na místo, jeden z pasažérů autobusu pohotově použil lékárničku z vozidla a ošetřil silně krvácející ženu.

A je potřeba dodat, že se tohoto úkolu zhostil takřka profesionálně. „Šikovnému mladému muži touto cestou posíláme velkou pochvalu a také bychom mu chtěli vzkázat, že na sedadle autobusu zapomněl zavírací nůž, kterým si zřejmě pomohl při otevírání lékárničky. Nástroj jsme uschovali a předáme jej rádi majiteli, doufáme, že se nám po přečtení tohoto příspěvku ozve. Takže moc nám pomůže sdílení, díky…“ vzkazují záchranáři ZZS Jihomoravského kraje.

Foto: ZZS JmK

Celkem se při této nehodě zranili tři lidé, všem záchranáři poskytli adekvátní přednemocniční neodkladnou péči a převezli je do nemocnice.

Zdroj: ZZS Jihomoravského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz