Auto-Moto dobrovolní hasiči Doprava HZS Karlovarský Krimi LZS Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Řidič osobního auta nedal na křižovatce v Ostrově přednost sanitě! Ta skončila na boku a záchranářka v nemocnici


OSTROV – Včera krátce po desáté hodině došlo v Ostrově na Karlovarsku k dopravní nehodě osobního automobilu a sanity Zdravotnické záchranné služby. K té mělo dojít tak, že pětatřicetiletý řidič osobní automobilu značky Škoda jedoucí ve směru z Karlových Varů do Jáchymova, na křižovatce ulic Jáchymovská a Hlavní, nedal přednost projíždějícímu vozidlu Zdravotnické záchranné služby jedoucímu se zapnutým výstražným zvukovým a světelným zařízením.

Následně došlo ke střetu přední části osobního vozidla značky Škoda do pravé zadní části vozidla Zdravotnické záchranné služby, která v tu dobu převážela pacienta. Po nárazu se vozidlo záchranné služby převrátilo na levý bok. 

Při dopravní nehodě utrpěla záchranářka Zdravotnické záchranné služby zranění, se kterými byla letecky transportována do nemocnice. Řidič záchranné služby a lékař utrpěli lehká zranění, se kterými byli převezeni na ošetření do nemocnice. Převážený pacient neutrpěl žádná zranění. 

Po dopravní nehodě se řidiči obou vozidel podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. 

Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. 

Autor: nprap. Jan Bílek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz