Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Královehradecký Krimi LZS Policie Pomáháme Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

AKTUALIZUJEME: Tři lidé se zranili při nehodě tří osobních aut a cisterny převážející fenolformaldehydovou pryskyřici na Rychnovsku


RYCHNOVSKO – Tři lidé se zranili při střetu tří osobních aut a jednoho nákladního na silnici I/14 mezi Dobruškou a Novým Městem nad Metují na Rychnovsku. Nákladní vozidlo, které po nehodě skončilo na boku převáželo v cisterně fenolformaldehydovou pryskyřici.

Silnice I/14 je stále uzavřena. Přivolaní hasiči provádí likvidační práce. Je potřeba přečerpat pohonné hmoty i obsah cisterny. Zásah potrvá ještě několik hodin.

Při nehodě se zranili tři lidé. Jednoho z nich museli hasiči z vraku havarovaného vozidla vyprostit a do nemocnice zraněného přepravil vrtulník leteckých záchranářů. Kvůli charakteru látky zasahují hasiči v dýchacích přístrojích a dalších ochranných prostředcích.

Část převážené látky unikla z jedné poškozené cisterny do okolního prostředí, další opatření řeší hasiči s orgány ochrany životního prostředí.

Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz