Policie politici Politika Složky IZS Technika Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Ústecké ředitelství povede plk. Zbyněk Dvořák! Nového ředitele Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje jmenoval policejní prezident


ÚSTECKÝ KRAJ – Policejní prezident genpor. Martin Vondrášek dnes v budově Školního policejního střediska Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje uvedl do funkce nového krajského ředitele. Tím se na základě nabídkového řízení stal dosavadní náměstek ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. Zbyněk Dvořák.

„Pan plukovník Zbyněk Dvořák má jakožto dosavadní náměstek krajského ředitele dostatek zkušeností i nezbytný přehled o situaci na ředitelství. Ačkoliv je podstatná část jeho kariéry spojena se službou kriminální policie a vyšetřování, jednou z jeho vlastních priorit je stabilizace a rozvoj základních útvarů vnější služby, což velice oceňuji,“ uvedl policejní prezident, který byl v předchozích měsících o situaci především ve Šluknovském výběžku osobně jednat se starosty místních samospráv.

„Je zřejmé, že Ústecký kraj, stejně jako řada dalších, má svá specifika. Krajské ředitelství je nezbytné personálně stabilizovat především na základních útvarech a zajistit tak maximální úroveň bezpečnosti a co nejlepší dostupnost policejních hlídek. Jsem připraven novému panu řediteli v řešení situace pomoci a věřím, že nezbytnou podporu nalezne i u svého týmu,“ uzavřel genpor. Martin Vondrášek.


Autor: plk. Jozef Bocán

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz