Krimi Policie Pomáháme Složky IZS Středočeský Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

HRDINOVÉ DNE: Policisté zastavili muži krvácení poté, co se bodl nožem v obci Chyňava na Berousnku! Zachránili tím lidský život


BEROUNSKO – Operační důstojník vyslal hlídku z berounského obvodního oddělení, prap. Františka Vodičku a nstržm. Rostislava Šimka, do Chyňavy na Berounsku, kde se měl dle oznamovatelky nacházet muž s krvácejícím zraněním, které si způsobil bodnutím nožem do horní části těla.

Policisté přijeli na místo události za několik minut, kde skutečně uvnitř chaty klečel na zemi v tratolišti krve muž s nožem. Hlídka nejdříve zajistila nůž do bezpečného prostoru a okamžitě zahájila u zraněného první pomoc. 

Sehraná dvojice policistů si bez váhání rozdělila role, kdy nstržm. Rostislav Šimek držel poškozeného v lehkém záklonu hlavy, aby měl průchozí dýchací cesty a po celou dobu s ním komunikoval, zatímco prap. František Vodička přiložil zraněnému obvazový materiál na bodnořeznou ránu a místo stlačoval, aby zastavil krvácení. 

Po příjezdu Zdravotnické záchranné služby si tato muže od policistů převzala do své péče a transportovala jej do nemocnice.

A proč vůbec k takovému jednání došlo? Muži neublížila žádná jiná osoba, on sám takto zareagoval na bezvýchodnou situaci, do které se dostal… Obdržel totiž informaci o nedoplatku za energie v řádu několika desítek tisíc korun.

Díky včasnému příjezdu a okamžitě poskytnuté první pomoci od zasahujících policistů, se podařilo muži krvácení zastavit a tím mu tak zachránit život.


Autor: por. Bc. Michaela Richterová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz