Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Krimi Liberecký LZS Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Policie Praha Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zdravotnictví železnice zimní údržba Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

Velké množství dopravních nehod zaměstnává hasičské jednotky napříč Českem…


ČESKO – Velké množství dopravních nehod zaměstnalo hasičské jednotky napříč Českem během včerejšího dne a dnešního rána vzhledem k hustému sněžení.

Hasiči tak zasahovali u 212 těchto případů. Jedná se o skoro čtyřnásobný nárůst oproti obvyklému dennímu průměru počtu těchto zásahů. Buďte na cestách opatrní a přizpůsobte styl jízdy aktuálnímu počasí… Vedle dopravních nehod šlo také o odklízení popadaných stromů, které nevydržely pod tíhou sněhu a ledu…

FOTOGALERIE…

Během jedné hodiny vyjížděli hasiči k sérii dopravních nehod s hlášeným zaklíněním osob po celém kraji.

První těžká havárie byla na krajské operační středisko nahlášena v 16:21 hodin a stala se u obce Ostrožská Nová Ves. Okamžitě k ní byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště se dvěma cisternami. Jak bylo potvrzeno, jednalo se o střet dvou osobních automobilů a hasiči museli na místě jednu osobu z vraku vozu vyprostit.

K další podobné nehodě vyjížděla jednotka ze stanice Vsetín v 16:58 hodin, a to do Rokytnice, místní části města Vsetín. Zde došlo podle velitele ke střetu dvou vozidel, přičemž v jednom z nich zůstala zaklíněná osoba. Tu hasiči vyprostili pomocí hydraulického zařízení a předali do péče záchranářů.

Necelou půlhodinu poté byl vyhlášen poplach také jednotce profesionálních hasičů stanice Valašské Meziříčí a dobrovolné jednotce obce Kelč, které vyrazily k hlášené nehodě u obce Kelč. Podle přijatých informací zde skončil vůz na střeše mimo vozovku a jedna osoba v něm zůstala uvězněna. V době příjezdu jednotek na místo byl však řidič již mimo nebezpečí venku z vozidla a nezraněn.

S ohledem na rostoucí počet nehod apelujeme na všechny řidiče, jezděte opatrně!🙏

Zdroj: HZS ČR
a HZS Zlínského kraje
(PŘ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz