Krimi Olomoucký Policie Složky IZS Technika vražda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Křičela na přítele, tak jí navždy umlčel polštářem! Padesátiletý muž na Šumpersku v opilosti po hádce zavraždil ženu


OLOMOUCKÝ KRAJ – Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání padesátiletého muže pro zvlášť závažný zločin vraždy.

V sobotu 16. prosince po dvacáté hodině přijali policisté oznámení o úmrtí ženy v obci na Šumpersku. Oznamovateli se měl telefonicky svěřit známý, že zabil svou přítelkyni. Policejní hlídka okamžitě vyrazila zprávu prověřit. Po pár minutách skutečně našla v bytě osmačtyřicetiletou ženu bez známek života a také padesátiletého muže, který uvedl, že přítelkyni udusil. Policisté muže na místě zadrželi a přivolali krajské kriminalisty, kteří si případ převzali.

Muž kriminalistům vypověděl, že v sobotu odpoledne s přítelkyní popíjel alkohol a přitom se s ní pohádal. Zároveň ženu fyzicky napadl, hodil jí na pohovku se slovy, aby se řvaním přestala, nebo ji zadusí. Když se neutišila, vzal polštář, přitiskl ho ženě na obličej a dusil ji do doby, než přestala jevit známky života. Večer mu zavolal známý, kterému se o události svěřil. Motivem činu byla pravděpodobně narůstající krize ve společném životě. Oba měli navíc problémy s alkoholem.

Kriminalisté podali krajskému státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí muže do vazby, který soud akceptoval a poslal muže za mříže. Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

Autor: por. Mgr. Libor Hejtman

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz