dobrovolní hasiči drážní hasiči HZS Jihočeský Krimi LZS Policie Pomáháme požár Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS stroj Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

OBRAZEM: Při požáru domu s pečovatelskou službou ve Větřní na Českokrumlovsku se zranilo devět lidí


ČESKOKRUMLOVSKO – Složky Integrovaného záchranného systému ČR zasahovaly u požáru domu s pečovatelskou službou ve Větřní na Českokrumlovsku. Požár v bytě v 1. patře byl následně rozšířen po celém patře. Ze silně zakouřeného domu hasiči evakuovali 12 osob. Záchranáři měli v péči a ošetřili celkem 9 osob. Celkem na místě zasahovalo 7 zdravotnických týmů z pozemních posádek a vrtulník Letecké záchranné služby Jihočeského kraje. Záchranáři vyhlásili mimořádnou událost.

U požáru zasahovali profesionální hasiči z Českého Krumlova a dobrovolní hasiči z JSDHO Větřní, Rožmberk nad Vltavou-Přízeř, Hořice na Šumavě. U požáru bylo celkem 7 cisteren a automobilová plošina. Vyhlášen byl následně II. stupeň požárního poplachu. Lokalizace požáru byla nahlášena v 18:07 hodin. Zásah byl veden v dýchací technice a poté hasiči objekt dohašovali a odvětrávali.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS a ZZS Jihočeského kraje

Jedním ze zraněných byl muž, který utrpěl popáleniny horní části těla a intoxikaci zplodinami hoření. Bylo nutné uvést jej do umělého spánku, zajistit mu dýchací cesty a napojit na umělou plicní ventilaci. Ve vážném stavu byl následně letecky transportován na Kliniku popáleninové medicíny Nemocnice na Vinohradech.

Dvě osoby byly intoxikovány zplodinami hoření a po ošetření byly ve stabilním stavu převezeny na interní oddělení nemocnice v Českém Krumlově. Jedna osoba byla převezena tamtéž z důvodu stávajícího respiračního onemocnění. Zdravotní stav zbylých 5 osob umožňoval po ošetření ponechání na místě.

Děkujeme všem zdravotníkům, kteří se na likvidaci mimořádné události podíleli, jak těm na operačním středisku, tak těm v terénu, a v neposlední řadě za spolupráci s ostatními složkami IZS,“ dodávají záchranáři.

Zdroj: HZS Jihočeského kraje
a ZZS Jihočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz