Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda stroj Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

TRAGÉDIE: Čtyřiašedesátiletý muž byl na Novojičínsku nalezen v automobilu, který se zastavil o strom, bez známek života


NOVOJIČÍNSKO – Dva týmy zdravotnické záchranné služby byly dnes dopoledne, volány k nehodě osobního vozidla na Novojičínsku. K události mezi obcemi Vražné a Veselí vyjela oderská posádka rychlé zdravotnické pomoci a vzlétl vrtulník letecké záchranné služby z Ostravy.

Čtyřiašedesátiletý muž byl nalezen v automobilu, který se zastavil o strom, bez známek života. Záchranáři navázali rozšířenou resuscitací na základní první pomoc, zahájenou před jejich příjezdem. Posádky pokračovaly v nepřímé srdeční masáži, zajistily dýchací cesty, umělou plicní ventilaci a zahájily nitrožilní podávání léků s cílem obnovit činnost srdce.

Přes veškerou snahu zůstalo poskytování přednemocniční neodkladné péče bez odezvy a zasahující lékař musel konstatovat smrt. Vzhledem k okolnostem nehody i absenci zjevných poranění je možné, že k ní vedlo náhlé selhání krevního oběhu z interní příčiny.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz