Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zlínský Zprávy podle krajů ZZS

AKTUÁLNĚ TRAGÉDIE: Střet kamionu s osobním autem na Kroměřížsku nepřežila jedna osoba


KROMĚŘÍŽSKO – Složky Integrovaného záchranného systému ČR zasahují u tragické dopravní nehody nákladního a osobního vozidla. Střet bohužel nepřežila jedna osoba. Komunikace II/438 mezi obcemi Jankovice a Hlinsko pod Hostýnem bude několik hodin uzavřena.

Po střetu sjel nákladní automobil ze silnice a převrátil se na střechu. Na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce. Tragická dopravní nehoda uzavřela dnes dopoledne silnici u obce Jankovice na Kroměřížsku. Okolo deváté hodiny ranní se zde střetl nákladní automobil, vezoucí kamení, s osobním vozidlem. Obě auta sjela přes svodidla z kopce mimo cestu a skončila na poli. Na místě nehody se sjely čtyři jednotky hasičů. Ty pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyprostili zraněného řidiče osobáku. Ten však utrpěl při střetu zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl. Řidič nákladního vozidla taktéž utrpěl zranění. Hasiči mu poskytli první předlékařskou pomoc a poté jej transportovali do sanitního vozu.

U vozidel hasiči provedli protipožární opatření a odpojení autobaterie. Taktéž u automobilů došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zachytávali.

Nyní na místě probíhá vyšetřování okolností a příčiny nehody Policií ČR. Jakmile to situace dovolí budou hasiči pomáhat s vytažením nákladního a osobního auta zpět na cestu, což nebude jednoduché vzhledem k místu události. Na závěr budou hasiči uklízet komunikaci a přilehlé okolí, a to ve spolupráci s pracovníky správy a údržby silnic, neboť na mnoha desítkách metrech nejen silnice se nachází kamení a části vozidel.

FOTOGALERIE…

Foto: HZS Zlínského kraje

Lze tedy předpokládat několikahodinové uzavření silnice mezi obcemi Jankovice a Hlinsko pod Hostýnem.

Okolnosti tragické nehody vyšetřují dopravní policisté.

Zdroj: Policie ČR
a HZS Zlínského kraje
(LJ)

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz