Auto-Moto Cestování dobrovolní hasiči Doprava HZS Krimi Policie Sbor dobrovolných hasičů Složky IZS smrtelná nehoda Středočeský stroj Technika tragická nehoda Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů ZZS

KRIMI: Policisté hledají svědky tragické dopravní nehody na dálnici D1, při které zemřel motorkář


STŘEDOČESKÝ KRAJ – Operační středisko středočeské policie přijalo v pondělí v 18:00 hodin oznámení od zdravotnické záchranné služby týkající se dopravní nehody, ke které došlo v úseku 25 km dálnice D1 ve směru na Brno.

Podle prvotního šetření mohl řidič nákladního automobilu s návěsem, při přejíždění z pravého do levého jízdního pruhu, ohrozit motorkáře jedoucího v levém jízdnímu pruhu. Následně mohlo dojít ke střetu motorkáře se zadní částí návěsu. Pětapadesátiletý řidič motocyklu pak havaroval do středových svodidel a utrpěl natolik vážná zranění, která byla neslučitelná se životem a na místě jim bohužel podlehl. Řidič nákladního vozidla pokračoval v jízdě dál a policistům se jej podařilo vypátrat v kraji Vysočina.

Kriminalisté z Prahy venkov – JIH budou nyní zjišťovat, za jakých okolností k celé události došlo, stejně tak budou zjišťovat průběh nehody a  míru zavinění obou účastníků. V souvislosti s objasněním těchto skutečností žádáme všechny svědky, kteří 8. dubna 2024 v 18:00 hodin projížděli úsekem dálnice D1 na 25 km ve směru na Brno a celou událost viděli, aby se policistům ozvali na linku 158 nebo přímo kriminalistům z Prahy venkov – JIH na tel. číslo 602 237 943. Stejně tak žádáme i další svědky, kteří mají ve svých vozidlech záznamová zařízení, která mohla událost zachytit, aby se taktéž policistům ozvali na jedno z uvedených čísel a kamerové záznamy jim poskytli.

Autor: por. Ing . Bc. Barbora Schneeweissová
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz