Auto-Moto Doprava HZS Krimi Moravskoslezský Policie Složky IZS Technika Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Těžce zraněného motorkáře po střetu s osobním autem na Frýdecko-Místecku transportoval do nemocnice vrtulník

FRÝDECKO-MÍSTECKO – Zdravotnická záchranná služba zasahovala včera odpoledne u vážné dopravní nehody na Frýdecko-Místecku. V patnáct hodin přijali pracovníci krajského operačního střediska ZZS tísňové volání ke střetu motocyklu s automobilem na silnici mezi Frýdkem-Místkem a Ostravicí.

Na pomoc vyjela ihned posádka RZP Frýdlant a vzlétli letečtí záchranáři z Ostravy. První tým dorazil na místo během pěti minut od přijetí výzvy k zásahu.

Třiapadesátiletý muž zůstal po kolizi při vědomí, utrpěl však těžké poranění hrudníku. Záchranáři zajistili žilní vstup, zahájili podávání léků a podali kyslík. Pacient byl uložen do vakuové matrace a připraven k transportu do zdravotnického zařízení. Vrtulník LZS následně muže přepravil na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě.

Autor: PhDr. Lukáš Humpl
Ilustrační snímek

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Těžce zraněného motorkáře po střetu s osobním autem na Frýdecko-Místecku transportoval do nemocnice vrtulník

  1. Pingback: c014

Napsat komentář