Krimi Pardubický Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

VIDEO: Policisté na Pardubicku objasnili vloupačky do škol a školek

PARDUBICKÝ KRAJ – Koncem minulého týdne se policistům podařilo objasnit dvacet případů vloupání a to převážně do základních škol a školek. Za období od 5. listopadu do 6. prosince letošního roku evidují sedmnáct případů v Pardubickém kraji a tři případy u sousedů v kraji Královehradeckém. Co píší policisté o případech z Hradecka, si můžete přečíst zde.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání 3 mužů (25, 32 a 41 let) a jednoho mladistvého. Vzhledem k tomu, že se vždy jednalo o vloupání, jsou dotyční podezřelí z trestných činů a v případě mladistvého z provinění krádeže a poškození cizí věci.

Pouze tři případy mají na svědomí nejstarší muž společně s mladistvým. V ostatních případech figurují všichni čtyři dohromady. Do objektů se dostávali násilím a z převážně většiny si odnášeli trezory s finančními hotovostmi nebo pak samotné peníze. Celkové škody dosahují téměř k částce 450.000 korun.

VIDEO: Zadržení podezřelého z vloupání do škol a školek

Za zmínku také stojí fakt, že nejstarší muž se skrýval a to nejen před námi, ale také před kolegy ze Slovenska, kteří po něm vyhlásili pátrání. Pro tohoto muže si „došli“ kolegové z operativní skupiny Pořádkové jednotky Územního odboru Chrudim. Při zákroku jim kryli záda chrudimští policisté z kriminální služby a psovodi.

Sečteno a podtrženo. Jedenačtyřicetiletý muž je stíhán vazebně, ostatní na svobodě. Všem mužům hrozí až pětileté odnětí svobody, mladistvému trest poloviční. Na případu pracují v současné době kolegové z krajské kriminálky, neboť máme další podezřelé indicie podobných případů a to ve Středočeském kraji a na Vysočině.

Zdroj: por. Mgr. Jiří Tesař/PČR Pardubického kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář