PČR Kralovohradecký kraj
Auto-Moto Doprava Královehradecký Krimi Složky IZS Z domova Zprávy podle krajů

Střet vozidel si vyžádal osm lehce zraněných osob

JIČÍNSKO – Na vině je zřejmě i alkohol! Ráno došlo na silnici číslo I/16 v úseku křižovatky s ulicí Konecchlumského na obchvatu Jičína k dopravní nehodě.Sedmadvacetiletý cizí státní příslušník zde měl ve směru od ulice Husova řídit motorové vozidlo Škoda Octavia.

Zřejmě nerespektoval dopravní značení upravující přednost v jízdě a na uvedené křižovatce měl vjet přímo na hlavní silnici ve směru na Mladou Boleslav. Bezprostředně poté se měl v protisměru čelně střetnout s přijíždějícím osobním motorovým vozidlem Renault Trafic, ve kterém v tu dobu cestovalo kromě jednadvacetiletého řidiče ještě dalších sedm spolucestujících.

Bilance dopravní nehody je celkem osm lehce zraněných osob. Provedené dechové zkoušky u řidiče Škody Octavie opakovaně prokázaly pozitivní hodnoty 1, 68 a 1,81 promile alkoholu v dechu. Celková škoda je předběžně stanovena na hodnotu 240 tisíc korun.

Svým jednáním se tak měl provinilec krom přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu dopustit přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Přesná příčina dopravní nehody a samotná míra zavinění je v současné době předmětem dalšího šetření jičínských dopravních policistů.

zdroj: nprap. Aleš Brendl

foto: PČR Královéhradeckého kraje

redaktor: Tomáš Pitterling

PČR Kralovohradecký kraj PČR Kralovohradecký kraj PČR Kralovohradecký kraj

Tomáš Pitterling
Ředitel redakce tomas.pitterling@jvpress.cz