Krimi Olomoucký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

DRAMA: Při ranním požáru rodinného domku v Drahotuších na Olomoucku se v obličeji popálil majitel 

OLOMOUCKO – Čtyři jednotky hasičů zaměstnalo dnes nad ránem zahoření v přízemí rodinného domku na Olomoucku. Při požáru se v obličeji popálil majitel domu, když se pokusil plameny sám uhasit před příjezdem hasičů. Informuje o tom mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Operační středisko k místu vyslalo z řad profesionálních jednotek požární stanice Hranice a Lipník nad Bečvou, návazně na to k posílení dobrovolné hasiče Hranice a Drahotuše. Ještě před dojezdem hasičů se majitel pokusil o uhašení zjištěného požáru palivového dřeva v chodbě budovy. „Během své snahy se bohužel také nadýchal nebezpečných zplodin hoření a částečně se v obličejové části popálil (ohořelé obočí a vlasy),“ popsal drama mluvčí HZS Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Hasiči zraněnému poskytnuli předlékařskou pomoc do dojezdu posádky zdravotníků ZZS Olomouckého kraje. Během své činnosti velmi rychle lokalizovali zahoření menšího rozsahu, nicméně intenzitou hoření došlo k popraskání oken a vstupních dveří. V navazujícím čase hasiči požárem zasaženého topivo vynosili mimo objekt, prostory ochladili a odvětrali a po zhruba hodině zásahu požár celkově zlikvidovali.

BANNERJVPRESS1

„K požáru došlo s největší pravděpodobností od kotle na tuhá paliva, jedná se prozatím o jednu z možných variant. Výše škody není v tuto chvíli stále vyčíslena,“ dodal k rannímu zásahu mluvčí olomouckých hasičů Zdeněk Hošák.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz