Finance HZS Kultura Politika Složky IZS Technika Ústecký YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEOREPORTÁŽ: Dobrovolní hasiči z Kytlic na Děčínsku si nadělili k Vánocům zbrusu novou hasičskou zbrojnici

KYTLICE – Dobrovolní hasiči z Kytlic na Děčínsku si nadělili k letošním Vánocům opravdu originální dárek. Mají totiž zbrusu novou hasičskou zbrojnici za více než sedm milionů korun. Jde navíc o unikátní stavbu.

Hasičská zbrojnice je totiž částečně roubená a částečně hrázděná, tak aby stavba zapadala svou podobou do rázu lidové architektury Kytlic. Hasičská zbrojnice se totiž od okolních domů neliší a vypadá jako roubená chata.

Dnešní slavnostní zprovoznění kytlické hasičské zbrojnice si nenechali ujít ani kolegové kytlických dobrovolných hasičů. Přijeli i zástupci z okolních sborů i z vedení profesionálních hasičů z děčínského okresu. Po slavnostním aktu, kdy za občasné chumelenice, nechybělo ani žehnání, došlo poté na dlouho očekávanou prohlídku celé zbrojnice spojené s občerstvením.

Videoreportáž připravil: Honza Vraný/JV PRESS.cz

Starostka Kytlic Ing. Monika Hradílková uvedla, že obec na stavbu hasičské zbrojnice, která vyrostla doslova na zelné louce, získala dotace od státu i Ústeckého kraje.

Vedle prostorné garáže, šaten, sprch a kotelny či velitelské místnosti, ukrývá zbrusu nová zbrojnice i podkrovní sál s kuchyňkou. Ten hasiči hodlají využívat nejen pro besedy, porady nebo schůzky hasičů, ale sál poslouží i pro zasedání zastupitelstva obce nebo kulturně – společenské akce…

Velitel jednotky dobrovolných hasičů v Kytlicích Jan Havránek neskrýval obrovskou radost z nové hasičské zbrojnice. Tu hasiči z Kytlic prý zčásti „okopírovali od svých kolegů. Už nyní se těší na první výjezd z nové zbrojnice, která jim poskytuje komfort.

Nám již nezbývá, než kytlickým dobrovolným hasičům pogratulovat k nové hasičské zbrojnici a popřát jim, ať se v ní cítí „jako doma.“

Autor: Honza Vraný

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEOREPORTÁŽ: Dobrovolní hasiči z Kytlic na Děčínsku si nadělili k Vánocům zbrusu novou hasičskou zbrojnici

Napsat komentář