Královehradecký Krimi Pardubický Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: V Královéhradeckém i Pardubickém kraji dva muži napáchali škody kolem miliónu korun. Došla si pro ně zásahovka

NÁCHODSKO – Náchodští kriminalisté ve spolupráci se zásahovou jednotkou královéhradecké policie zadrželi dvojici mužů ve věku 44 a 46 let z Hradecka a Náchodska, důvodně podezřelých ze série vloupání do průmyslových objektů a prodejen na území Královéhradeckého a Pardubického kraje, které páchali od loňského dubna.  

Předmět jejich zájmu představovaly zejména trezory, peníze či jiné hodnotné věci. I když si při svém protiprávním jednání muži počínali velmi mazaně, například k vniknutí do objektů používali různé nástroje a maskování, nebo se domlouvali i pomocí vysílaček, svému odhalení a následnému zatčení stejně neunikli. Policisté v současné době evidují 19 případů se způsobenou škodou, částečně na odcizených, částečně na poškozených věcech, přibližně jeden milión korun.

VIDEO: Policie ČR: Zadržení podezřelých královéhradeckou zásahovou jednotkou

Vyšetřovatel je viní hned z několika skutků, a sice ze zločinu pokračujících krádeží vloupáním, přečinu porušování domovní svobody, přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí, ale prověřuje i podezření z páchání dalších deliktů v oblasti toxikomanie a jiných. Mladšího z obviněných policie dále vyšetřuje na svobodě. Starší, vzhledem k předchozí trestní minulosti (13x soudně trestaný za nejrůznější, převážně majetkovou trestnou činnost) a větší závažnosti protiprávního jednání, si na výsledky vyšetřování počká ve vazbě, do níž ho dnešního odpoledne poslal Okresní soud v Náchodě.  Oběma mužům hrozí víceleté vězení.

 

Autor: por. Mgr. Eva Prachařová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz