Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZAUJALO NÁS: Mostečtí senioři dojedou do cíle s agenturou JV PRESS

MOST – JEDEME V TOM SPOLEČNĚ je název projektu na podporu aktivizace klientů domovů pro seniory v ČR a SR, který motivuje klienty v oblasti pohybových aktivit. V tomto případě se jedná o jízdu na šlapadlech nebo rotopedech s počítadlem.

Třetí ročník odstartoval 1.března tohoto roku, zapojilo se do něj 61 domovů a jedním z nich je i Domov pro seniory v ulici Jiřího Wolkera, zařízení Městské správy sociálních služeb Most.

Jezdí se v pracovních dnech v měsících březnu a dubnu. Dojezd je naplánován na 27. dubna letošního roku. Tento ročník je trasa vymezena po České a Slovenské republice. Celková délka trasy, kterou by měli senioři ujet v letošním ročníku, je 1 800 kilometrů.

V Domově pro seniory v ulici Jiřího Wolkera, se do této aktivity zapojilo 14 seniorů, aktivně a pravidelně bude denně šlapat maximálně 10 seniorů. V loňském ročníku obsadili mostečtí senioři krásné 5. místo.

Projekt je samozřejmě soutěž, ale pro mostecké seniory je důležité, že jedou jako parta, důležitý je každý metr a kilometr, ale i souhra celého kolektivu, výborná nálada, samozřejmě také zdravotní a sociální efekt.

Příští pátek 27.dubna bude u dojezdu v Mostě přítomná i kamera Agentury JV Press, která zároveň předá zajímavé ceny třem nejlepším seniorům.

Autor: Vlasta Vébr

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz