Krimi Složky IZS Středočeský YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Vážná nehoda zastavila provoz na hlavní silnici u Poříčí nad Sázavou

STŘEDOČESKÝ KRAJ – Ve středu 25. dubna dvanáct minut před desátou hodinou dopoledne byla na tísňovou linku středočeských hasičů ohlášena vážná dopravní nehoda ze silnice číslo 3 mezi dálnicí D1 a Benešovem poblíž Poříčí nad Sázavou. 

Operační důstojník vyslal k události profesionální hasiče z Benešova a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Senohraby, která je předurčena pro zásahy u dopravních nehod. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v prostoru mimoúrovňové křižovatky se silnicí číslo 603 se střetl nákladní automobil se třemi osobními, ve kterých zůstalo uvězněno několik zraněných osob. Vzhledem k charakteru poranění nechal velitel zásahu na místo přivolat také dva vrtulníky.

Celkem bylo při nehodě zraněno pět osob, z toho museli hasiči tři vyprostit – jednoho řidiče zachraňovali pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Po předání všech zraněných posádkám zdravotnické záchranné služby asistovali při jejich ošetřování a pak i s naložením dvou účastníků nehody do vrtulníků, které s nimi zamířily do pražských nemocnic. Zbylé zraněné osoby transportovaly sanitky do nemocnice v Benešově.

Po zadokumentování nehody dopravní a kriminální policií jednotky pomohly s naložením havarovaných vozidel na odtahové služby a následně i silničářům s úklidem vozovky. Po celou dobu byla silnice v místě kolize uzavřena a policie odkláněla dopravu v obou směrech přes nadjezd mimoúrovňové křižovatky.

FOTOGALERIE Z VÁŽNÉ NEHODY U BENEŠOVA….

 

Autor: por. Ladislav Holomčík
Foto: HZS Středočeského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz