Krimi Praha Složky IZS Středočeský Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Na jezeře u Čelákovic došlo k utonutí plavce, středočeským kolegům pomáhali potápěči pražských hasičů

ČELÁKOVICE – V úterý 8. května po 14. hodině byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje oznámen topící se muž. Krátce po nahlášení klesl pod hladinu. Na jezero „Mezi mosty“ mezi obce Čelákovice a Lázně Toušeň vyjely s motorovými čluny dvě profesionální jednotky ze Staré Boleslavi a Říčan a dobrovolná jednotka z Čelákovic.

Na místo byly vyslány také dobrovolné jednotky Brandýs nad Labem a Káraný. Operační středisko také vyžádalo u kolegů v Praze výjezd potápěčského družstva ze stanice Praha Modřany s barokomorou a doprovodným vozidlem.

Před naším příjezdem se o záchranu muže pokoušel rybář na loďce a příslušníci Policie ČR. Po dojezdu hasičů na místo bylo zahájeno vyhledávání pomocí čtyř motorových člunů a dvou potápěčů v hloubce 3 až 6 metrů. Pro snoubenku tonoucího byly na místo povoláni dva příslušníci týmu posttraumatické péče HZS Středočeského kraje ze stanic Mladá Boleslav a Říčany.

Pražští potápěči muže nalezli po 16. hodině. Část jednotek pak byla odeslána na své základny, ostatní spolupracovaly s kriminalisty. Do 18. hodiny byla poskytována pomoc snoubence utonulého.

Následně byl zásah ukončen předáním Policii ČR. Po dobu zásahu zajišťovala zálohu stanice Stará Boleslav (pro případ souběžného výjezdu) dobrovolná jednotka ze Staré Boleslavi. V této lokalitě jde o druhou tragickou událost za poslední měsíc.

Autor: Jaroslav Gabriel
Foto: HZS 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz