Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Praha Složky IZS Středočeský Technika Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Vltavské náplavky patří hasičům! V sobotu se totiž uskuteční největší hasičská fontána

PRAHA – Pražské náplavky patří již od čtvrtka hasičům. Začaly totiž poslední přípravy na Hasičskou fontánu Praha, která proběhne již zítra, tedy v sobotu 2. června, a to od 22.00 hodin. 

Na náplavkách je tak pořádně rušno. Hasiči ze Záchranného útvaru HZS ČR přivezli dvě obří elektrocentrály, jednu z Hlučína a jednu ze Zbirohu. Byly označeny pozice, ze kterých budou hasiči stříkat vodu a také pozice pro světla. Později odpoledne byla navezena a rozmístěna technika potřebná k ozvučení a osvětlení. Připraven byl také ponton, pro stříkání zprostřed Vltavy.

Včera večer proběhl zátěžový test veškeré techniky, zkoušky zvuku a světel.

Do dnešního večera muselo být také připraveno vše, co bude více než tisícovka hasičů potřebovat jako své zázemí. Tedy ubytování, stravování, parkování vozidel, místa pro složení techniky.

 

Dnes přijely na náplavku první dobrovolné sbory, aby zde vyložily vše, co bude k realizaci fontány potřebovat. Další sbory dobrovolných hasičů budu najíždět v průběhu celého dne až do 15 hodin. V 17 hodin bylo společné poučení a vydání posledních rozkazů v budově Sokola Královské Vinohrady a ubytovně na Dědině, kde budou hasiči ubytováni. Pak se všichni hasiči navečeří a přesunou na generální zkoušku k Vltavě.

Fotografie z příprav naleznete ve fotogalerii: ZDE

Autor: kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí

Foto: Patrik Wurm
JSDH Děčín – Staré Město

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “AKTUALIZUJEME: Vltavské náplavky patří hasičům! V sobotu se totiž uskuteční největší hasičská fontána

  1. Pingback: bdsm málaga

Napsat komentář