Krimi Praha Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO DRAMA: V centru Prahy došlo k masivnímu úniku plynu! Hasiči evakuovali na 500 lidí

PRAHA – Ve čtvrtek 5.července v 19:34 hodin byl na operační středisko pražských hasičů oznámen únik plynu na křižovatce ulic Masná a Rybná. Po příjezdu na místo, kdy bylo zjištěno, že se jedná o masivní únik z výkopu, došlo ve spolupráci s Policií ČR k uzavření několika ulic a následné evakuaci přilehlých budov.

Postupně na místo přijeli hasiči z centrální, petřinské, holešovické, strašnické a smíchovské stanice a chemická služba z Petřin. Naměřené koncentrace byly nebezpečné a proto byla na místo preventivně přivolána ZZS hl. m. Prahy s inspektorem provozu.

Byl zřízen štáb velitele zásahu, místo rozděleno do 4 bojových úseků, byla vypnuta elektřina a zavolána plynová i energetická pohotovostní služba. Z objektů bylo evakuováno přibližně 500 osob, průběžně probíhalo měření koncentrací a plynová pohotovostní služba postupně uzavírala jednotlivé větve plynového potrubí.

Na místo byl přistaven evakuační autobus a se zástupci MČ Prahy 1 bylo řešeno případné náhradní ubytování pro část evakuovaného obyvatelstva. Na místě byl i ředitel pražských hasičů, brig. gen. Roman Hlinovský, zástupce Magistrátu hl. m. Prahy a Český červený kříž.

Ve 22:55 hodin se podařilo plyn uzavřít, hasiči opakovaně prováděli měření koncentrací ve všech přilehlých objektech a ve 23:03 hodin byl obnoven veškerý provoz v ul. Revoluční. Ve 23:57 hodin byla ohlášena likvidace události. Další měření v objektech již bylo negativní a obyvatelé se mohli vrátit do svých domovů.

Zdroj: HZS Praha
Foto: Leoš Kučera/HZS Praha

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

2 Replies to “VIDEO DRAMA: V centru Prahy došlo k masivnímu úniku plynu! Hasiči evakuovali na 500 lidí

  1. Pingback: ai nude

Napsat komentář