Jihočeský Jihomoravský Karlovarský Královehradecký Liberecký Moravskoslezský Olomoucký Pardubický Plzeňský Politika Praha Složky IZS Středočeský Ústecký Vysočina Z domova Zajímavosti Zlínský Zprávy podle krajů

PIETA: Veřejnost se dnes v Chomutově rozloučila se štb. prap. in memoriam Martinem Marcinem

CHOMUTOV – Za účasti ministra obrany Lubomíra Metnara a náčelníka Generálního štábu AČR genpor. Aleše Opaty proběhlo v Chomutově poslední rozloučení se štb. prap. in memoriam Martinem Marcinem.

Dnes přesně v poledne se v chomutovském kostele sv. Ignáce z Loyoly uskutečnil pohřeb rotného Martina Marcina, který byl jednou ze tří obětí sebevražedého útočníka v Afghánistánu v provincii Parwan.

Obřad se uskutečnil bez přítomnosti médií, veřejnost se s vojákem může přijít rozloučit. Pohřbu se zúčasní nejen ministr obrany Lubomír Metnar, ale také náčelník Generálního štábu AČR generálporučík Aleš Opata.

Pohřeb desátníka Kamila Beneše se bude konat ve čtvrtek v 10 hodin v Hluboké nad Vltavou a Patrika Štepánka o den později ve 13 hodin v Plzni. Všechny vojáky ministr obrany minulý týden povýšil in memoriam do hodností štábních praporčíků.

Ministr dnes v Chomutově také položil kytici na hrob štb. prap. in memoriam Davida Beneše, který padl rovněž v Afghánistánu před 4 lety.
Zdroj: Ministerstvo obrany České republiky
Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “PIETA: Veřejnost se dnes v Chomutově rozloučila se štb. prap. in memoriam Martinem Marcinem

  1. Pingback: youtube niches

Napsat komentář