Krimi Pomáháme Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti

Strážníci zadrželi agresivního muže, který vyhrožoval ženě zabitím

PRAHA – V neděli v podvečer byla vyslána autohlídka strážníků z Prahy 6 do parku na náměstí Interbrigády, kde měl mladé ženě venčící psa vyhrožovat neznámý muž zabitím.

Strážníci se na místě spojili s vyděšenou ženou, která uvedla, že ji neznámý muž začal vulgárně nadávat a vyhrožoval ji zabitím. Během volání na tísňovou linku na ni muž křičel, že ji rozbije telefon a ona dostane pěstí. Když podezřelý muž zahlédl strážníky, začal jim sprostě nadávat.

Následně se jednoho člena hlídky pokusil napadnout, hlídka proti němu zakročila a za pomoci donucovacích prostředků mu přiložila služební pouta. Pro podezření ze spáchání trestného činu strážníci agresivního muže omezili osobní svobodě. Jeden ze strážníků navíc při zákroku utrpěl zranění nohy.

Hlídce se následně přihlásil svědek incidentu, který potvrdil, že slyšel, jak muž ženě vyhrožoval. Přivolaná hlídka Policie ČR však rozhodla, že se nejednalo o trestný čin a předala strážníkům celou věc k dořešení. Chováním muže se boudou zabývat úředníci příslušného správního orgánu, kterému byla celá věc předána k dalšímu opatření.

Zdroj : Městská policie hl. m. Prahy

Jitka Andrlová
Redaktorka jitka.andrlova@jvpress.cz

Napsat komentář