Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Po prázdninové přestávce se opět rozhořely boje v malém fotbale

MOSTECKO – Po dvouměsíčním letním spánku se opět přihlásil ke slovu mostecký malý fotbal. A byl to nástup se vším všudy, neboť týmy před sebou hned měly zdvojené kolo. Celkem tedy bylo odehráno osm utkání.

V prvním z nich ochutnali svou první letošní porážku hráči Gamblers Most a je třeba přiznat, že jejich přemožitel byl poměrně překvapivý. Tento cenný skalp pro sebe získali hráči týmu Švejk a to v poměru 7:5. Hned čtyřmi kanadskými body přispěl k výhře svého týmu jako správný kapitán Zdeněk Tureček (3+1). Dvakrát pak bodovali jeho spoluhráči Zdeněk Kušnír (2+0) a Pavel Vávra (1+1). Za poražené se výrazněji prosadili Zdeněk Macháček (1+2) a David Macko (0+2).

Švejk bohužel na tento svůj výkon nedokázal navázat v dalším zápase a svému příštímu soupeři, Jablíčkům Chomutov, podlehl 4:6. Chomutovské táhli Jan Kopta (3+1) a Matěj Dolejška (2+1). Za poražené tentokrát vyčníval Petr Vokurka (2+1) a opět Pavel Vávra (1+1).

Na rozdíl od Švejka Jablíčka Chomutov svůj dvojboj zvládla a porazila i svého příštího soupeře, Inseminátors FC, a to 7:4. I tentokrát úřadovala hlavně dvojice Matěj Dolejška (3+1) a Jan Kopta (2+2). Po dvou kanadských bodech se k nim připojili Dominik Nobst (2+0) a Lukáš Svoboda (0+2). Ofenzivu Inseminátors FC tradičně ztělesňoval kolos Martin Boček (2+1) doplňovaný Matějem Šanobou (1+1).

Následovalo střetnutí mezi proOFFICE a GMS Most. V něm dokázali hráči proOFFICE vzdorovat GMS Most pouze první poločas (2:3). V tom druhém ovšem jejich soupeř již dominoval a zvítězil jasně 10:2. Ve skutečný stroj na góly se proměnil Vít Popelka, s čerstvým titulem mistra Evropy v malém fotbale, který si připsal zápis 6+1. Vedle něj klasicky zářil i druhý útočný klenot GMS, Petr Bohata (2+2). Po třech kanadských bodech brali Michal Pilař (1+2) a Lukáš Haspra (0+3). Za proOFFICE přesně mířili David Smetánka a Filip Těšitel (oba 1+0).

GMS Most zvítězili i ve svém druhém zápase tentokrát proti Avengers Most a to 9:6. Útok vítězů měl opět jména Vít Popelka (3+1) a Petr Bohata (2+2). Ty doplňovali Michal Pilař (1+2), Petr Hrach (2+0) a David Gábel (1+1). Za poražené si po třech zápisech připsala trojice Martin Plaček (3+0) a bratři Jakub (2+1) a Václav (1+2) Zaspalové.

Avengers Most narazili i ve svém druhém utkání a tentokrát mnohem výrazněji. Výhru 17:3 nad nimi si připsalo Atlético Most. Nejvíce bodů si ze zápasu odnesl Adam Koudelka (3+2). Dále se prosadili Svatopluk Boušek a Dominik Hána (oba 3+1), Jan Štefko (3+0) a Dominik Dolejší (2+1).

V demolici soupeřů pokračovalo Atlético i v posledním zápase neděle, v kterém porazilo proOFFICE 15:4. Hned devět kanadských bodů si připsal Domini Dolejší (6+3). Zazářil také Jan Štefko (3+3). Bodově vynikli ještě Svatopluk Boušek (2+3) či Adam Koudelka (4+0).

Po nedělním programu je v čele ligy GMS Most se čtyřbodovým náskokem před Atléticem Most a pětibodovým před dvojicí Katalánci Most a Gamblers Most.

Rovněž kanadské bodování zcela válcují zástupci GMS Most. V čele je Vít Popelka (27+31) před svým parťákem Petrem Bohatou (32+15). Až na třetím místě je zástupce jiného týmu a to Adam Koudelka (26+12) z Atlética Most.

GMS dvojice vládne i nejlepším střelcům soutěže. Bohata přesně mířil již třicetdvakrát a Vít Popelka dvacetsedmkrát. Za nimi je Adam Koudelka s dvacetišesti zásahy.

Popelka je pak s obrovským náskokem i nejlepším nahrávačem soutěže (31 asistencí). Za ním je David Macko (18) z Gamblers Most a Martin Boček z Inseminátors FC a Dominik Dolejší z Atlética Most (oba 16).

Nejlepším gólmanem soutěže je momentálně s průměrem 3,00 obdržené góly na zápas Miloslav Aschenbrenner z Katalánců Most. Za ním jsou Ondřej Bíro (3,40) z Gamblers Most a Václav Šlégr (3,43) z Atlética Most.

I příští neděli mají před sebou hráči Mostecké ligy malé kopané zdvojené kolo a diváci si tak mohou spoustu malého fotbalu užít na hřišti 11. ZŠ opět za týden.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář