Kultura Složky IZS Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Na Ústecku vzniká Spolek přátel hasičů pod vedením někdejšího velitele požární stanice Ústí nad Labem Radima Slavíka

ÚSTECKO – Na Ústecku, konkrétně v Arnultovicích u Velkého Chvojna v těchto dnech vzniká Spolek přátel hasičů, který zakládá někdejší velitel požární stanice v Ústí nad Labem a dlouholetý hasič tělem i duší Radim Slavík. Ustavující schůze je naplánována již na zítra, tedy na úterý 11. září od 17.00 hodin v Kulturním domě v Lučním Chvojně na Ústecku.

Právě on nyní přišel se zajímavým nápadem založit SPOLEK PŘÁTEL HASIČŮ (SPH) ÚSTECKO, kde by našli uplatnění všichni přátelé hasičů. Nejen tedy stávající hasiči, senioři nebo děti pohybující se kolem hasičiny, ale šanci stát se členem tak dostane i široká veřejnost. V budoucnu není vyloučeno, že by na Chvojensku vzniklo ke spolku také sdružení. „Mám svou určitou představu a vize, jak z dětí vychovávat slušné, morální a pracovité lidi! Takové jaké z nás vychovali naši rodiče, učitelé, trenéři fotbalu nebo vedoucí hasičských kroužků. Proto vsázím na hasičský potěr, tedy na děti. Konkrétně na přípravku dětí ve věku 2 – 5 let a další kategorie pak budou na zvážení dle zájmu členů,“ říká Radim Slavík.

Ustavující schůze Spolku přátel hasičů je naplánována na 11. září a již nyní předseda spolku rozesílá pozvánky pro čestné členy. Přihlásit se však mohou všichni zájemci nejen z Ústecka. Nápadů a inovací ve fungování spolku má Radim Slavík víc než dost. Jedním z prvních cílů je například obnovit v každé obci, vesnici nebo městě takzvaný požární bod, tedy veřejné místo pro potřeby bleskového laického zásahu u požáru! Jde o určité místo, kde by byl nadzemní hydrant, hadice, proudnice, lopata ale také sekyrka a podobně. I takové maličkosti by totiž v případě požáru mohly pomoci zvládnout uhašení plamenů ještě před příjezdem hasičů. Týká se to zvláště míst s delším dojezdem dobrovolných nebo profesionálních hasičů.

Nově vznikající Spolek přátel hasičů Ústecko v Arnultovicích pod vedením Radima Slavíka se již nyní těší velkému zájmu o dobrovolné členství. Více informací i novinky o spolku se můžete dočíst na facebookovém profilu Radima Slavíka, připravuje se i zcela nový profil SPH Ústecko a také na webu agentury JV Press.

Pozadu totiž nezůstává ani Agentura JV Press, která se nově stává mediálním partnerem Spolku přátel hasičů i jeho čestným členem.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář