Krimi Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME: Při rozsáhlém požáru haly v areálu skládky Celia hasiči vyhlásili zvláštní stupeň požárního poplachu

MOSTECKO/LITVÍNOVSKO – Rozsáhlý požár haly výrobního centra pro třídění a mechanickou úpravu objemného komunálního a průmyslového odpadu v areálu skládky společnosti CELIO a.s. dnes na několik hodin zaměstnal až 15 hasičských jednotek.  A stále ještě zaměstnává! 

Požár je totiž velkého rozsahu, pravděpodobně dojde i ke zhroucení nosných prvků haly a následnému poškození strojního vybavení. V současné době probíhá zásah hasičských záchranných sborů profesionálních, podnikových i dobrovolných hasičů. Požár se naštěstí zatím obešel bez zranění pracovníků skládky i zasahujících hasičů. Ti museli vyhlásit dokonce zvláštní stupeň požárního poplachu.

Akreditovaná laboratoř společnosti UNIPETROL RPA, s.r.o., provádí měření uhlovodíků (TOC), polétavého prachu (TZL) a oxidu uhelnatého (CO) na vybraných místech (Most, Litvínov, H. Jiřetín, Mariánské Radčice). Dále budou provedeny odběry vod z retenční nádrže akreditovanou laboratoří.

Na skládce Celio hořela linka na drcení odpadu včetně uskladněného materiálu. Kouřová vlečka byla po celý den větších rozměrů, mostecký magistrát proto doporučil svým obyvatelům omezit větrání. Informoval je prostřednictvím krizových SMS zpráv.

Předběžná škoda dosahuje 100 milionů korun. Hasiči zůstávají na místě i po 20.00 hodině. V objektu hoří na několika místě, kde jsou zjištěna další ohniska. Hasiči nesmějí z bezpečnostních důvodů dovnitř do haly a proto zasahují jen z venku i pomocí výškové techniky. Na poškozené střeše jsou totiž navíc fotovoltaické panely a hrozí, že se střecha haly propadne. Hasiči potřebují velké množství vody k hašení a ochlazování haly a tak nasadili i velkoobjemové čerpadlo a vodu čerpají z nedalekého jezera Most.

Zjišťujeme podrobnosti k rozsáhlému požáru na skládce Celio.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář