Krimi Praha Složky IZS YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

EXKLUZIVNÍ VIDEO Z ODCHYTU MAMBY: Herpetolog Tomáš Bublík odchytil smrtelně nebezpečného hada v Praze

PRAHA – Kdyby někoho zajímalo, jak to opravdu bylo s „expertem ze ZOO“, který odchytil mambu zelenou?! Přinášíme exkluzivní vyjádření chovatele jedovatých hadů herpetologa Tomáše Bublíka, který za dohledu „expertů“ nakonec sám smrtelně jedovatého plaza chytil…

„Už mám totiž toho sedmilháře z pražské ZOO a jeho expertů s vodními tepelnými pastmi a košťaty plný zuby… Mamba byla před mým příjezdem na tom křovíčku. Podle paní, která ji našla, ležela mamba na větvi a nehýbala se, nedělala rychlé pohyby. Paní s manželem ji jen sledovala a čekala na příjezd policie, což je to nejlepší, co mohla udělat. Odborník s koštětem ji tím smetákem shodil z větve ve výšce ramen, čímž jí logicky vystresoval a mamba se dala na útěk. Až v tu chvíli jsem dorazil na místo. Zbytek je vidět na videu, pusťte si zvuk…,“ dodává k zásahu Tomáš Bublík, který celou věc popsal na svém profilu na sociální síti.

K pohybu mamby zelené venku: „Je to záhada… Každému, kdo o tom něco ví je jasné, že venku by nepřežila v teplotách, které byly v těch předchozích dnech. Možná ležela někde na vyhřátých stoupačkách, co vedou ven, byly tam díry, kterými by vylezla i krajta a včera se oteplilo na 20C, tak se vydala na výlet. Průser byl, že odborníci ze ZOO den před mým příjezdem v tom ledovým bytě pustili plynový kotel na plný pecky, ale zapomněli pustit radiátory. Takže barák zůstal studený a nahřály se jen stoupačky a vyvložkovaný starý lomený komín- tzn únikové cesty…. Vzhledem k tomu, jaká byla v okolí panika vyvolaná tvrzeními bláznů o agresivitě a útočnosti mamb, jsem radši uvažoval pragmaticky a risknul jsem si ty lidi raději uklidňovat, než podporovat tu paniku. To, že mamba žije je zázrak, je mimochodem z odchytového importu, takže je fakt neuvěřitelný, že to zvládla…,“ uvádí na sociální síti Tomáš Bublík.

„K mému tvrzení o 90% úhynu a že nemůže být venku-vytrženo z kontextu střihem. Mám k dispozici záznam, kde ve stejném čase i rozhovoru na kameru uvádím, že pokud se oteplí, může mamba vylézt a pravděpodobně se bude zdržovat v okolí na nejaké větvi a že by to bylo velké štěstí, kdyby ji pak někdo zahlédl a zavolal policii. A to se přesně stalo, policie odvedla mimochodem naprosto skvělou práci,“ dodal závěrem herpetolog a chovatel jedovatých hadů Tomáš Bublík.

Odchycený had podle herpetologa může nyní velmi snadno uhynout vlivem stresu a okolnostmi, které mambu v posledních dnech potkalo. „Budu ale šťastný, pokud to přežije,“ dodává Tomáš Bublík.

Evakuovaní obyvatelé okolních domů se tak mohli vrátit zpět. V nemocnici naopak zůstává třicetiletá žena, která pravděpodobně v suterénu domu mambu chovala a ta ji uštkla. Žena je ve velmi vážném stavu.

Zdroj: Tomáš Bublík

 

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “EXKLUZIVNÍ VIDEO Z ODCHYTU MAMBY: Herpetolog Tomáš Bublík odchytil smrtelně nebezpečného hada v Praze

  1. Pingback: ai ดูดวง

Napsat komentář