Krimi Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: Násilník s mačetou v ruce zaútočil na recepci pražského hotelu a pak se s ní rozeběhl proti policistům

PRAHA – Policisté zadrželi muže, který s mačetou v ruce vběhl na recepci hotelu a sekl s ní do pultu. Ve čtvrtek 4. října vyjížděli policisté z oddělení hlídkové služby čtvrtého policejního obvodu do Gregorovy ulice v Praze 4, kde měl po ulici běhat muž s mačetou v ruce. Když policisté přijeli na místo, tak skutečně narazili na muže s mačetou v ruce, který se rozeběhl proti služebnímu autu. Policisté muže vyzvali, aby zbraň odhodil a lehl si na zem. Tuto výzvu muž uposlechl a následně byl zadržen.

Policisté pak zjistili, že podezřelý ještě před zadržením vběhl na recepci nedalekého hotelu, kde máchal mačetou o délce 50 cm, následně přistoupil k recepčnímu pultu a začal vulgárně křičet, kde jsou ubytovaní hosté. Pak mačetou seknul do pultu, čímž udělal 3cm hluboký a 5 cm široký zásek. Při odchodu mačetou ještě udeřil do betonového sloupu v atriu, kde způsobil odštípnutí omítky a zásek v hloubce 5 cm.

Zadržený čtyřiatřicetiletý muž se na místě podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní s výsledkem víc než 2,5 promile alkoholu. Po vystřízlivění si muž vyslechl sdělení podezření pro trestný čin výtržnictví, kdy věc je zpracovávaná ve zkráceném čtrnáctidenním přípravném řízení.

Při výslechu muž uvedl, že se vracel z fotbalového zápasu, kde byl jako fanoušek. V autobuse ho pak atakovali fanoušci druhého týmu, kteří mu údajně sebrali šálu, což ho rozčílilo. V domnění, že muži bydlí v hotelu nedaleko zastávky, kde vystoupili, tak si zašel domů pro mačetu, aby se domohl spravedlnosti. Dál uvedl, že svého jednání lituje, nikomu nechtěl ublížit a je ochotný vzniklou škodu uhradit.

Autor: por. Bc. Jan Daněk 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “VIDEO: Násilník s mačetou v ruce zaútočil na recepci pražského hotelu a pak se s ní rozeběhl proti policistům

Napsat komentář