Olomoucký Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

SPORTOVNÍ POZVÁNKA: Tuto neděli se Most představí v Olomouci

MOST/OLOMOUC – V neděli 14.10.2018 v 15:00 pískne rozhodčí do píšťalky a zahájí zápas Olomouc – Most. Toto utkání bude již pátým představením mosteckých v letošním ročníku Superligy malého fotbalu. Byť Severočeši zatím nezažívají nijak skvělou sezónu, přeci jen se v posledním kole zablýskalo na lepší časy, když dokázali porazit doma po penaltách Jihlavu a přerušit tak nelichotivou šňůru porážek.

Most tentokrát míří na půdu Olomouce a ani o ní nelze říct, že by si sezónu užívala. Vždyť má na svém kontě po dosavadních třech zápasech zatím pouze jedinou výhru a to za kontumační vítězství 5:0 nad Jihlavou, za kterou nastoupil hráč se zákazem startu. Nejaktuálnějším zápasem Olomouce je pak jednoznačná porážka 0:6 v Příbrami.

Na Moravě tak na sebe v nedělním odpoledni narazí dva týmy, které zatím neprožívají zcela bezproblémovou sezónu, a o to bude pro oba toto utkání důležitější. Most si je tohoto faktu dobře vědom a do Olomouce míří ve velmi slušné sestavě, která bude pro domácí jistě výzvou.

Zároveň opět zopakuje svůj v minulé sezóně se již osvědčivší model, kdy do Olomouce vyráží vlakem. Takto je dlouhá cesta pro hráče přeci jen snesitelnější a tým doráží k zápasu odpočatější a čerstvější.

O vyjádření k nadcházejícímu zápasu jsme tradičně požádali mosteckého trenéra, Vojtěcha Bendu.

„Byť jsme se do budoucna rozhodli nezveřejňovat naše nominace dopředu, neboť jsme tím usnadňovali soupeřům přípravu na nás, mohu snad prozradit, že tentokrát jsem s nominací velmi spokojený. Pokud naší sestavou nezahýbe na poslední chvíli větší počet zranění, měli bychom v Olomouci nastoupit ve velmi kvalitním složení“ uvedl Benda.

„Pro cestu na východ zvolíme opět vlak. Je to tak lepší hned v několika ohledech. Pominu-li samotnou rychlost a pohodlí, utužuje se na těchto cestách skvěle parta a kluci na tyto výjezdy vzpomínají mnohem více než na úmorná cestování po silnici“ doplnil.

„A k samotnému zápasu? Do utkání určitě půjdeme poněkud opatrněji, abychom to zase nebyli my, kdo inkasuje první. To ostatně očekávám i od domácích, protože tento zápas nebude chtít prohrát ani jeden z týmů. Ani my, ani Olomouc zatím nemáme bodů na rozdávání a jen těžko tak lze očekávat gólovou přestřelku od prvních minut. Na druhou stranu v málokterém míčovém sportu mohou vzít trenérovy předpoklady tak rychle za své, jako v malém fotbale“ uzavřel s pousmáním Benda.

Mosteckým příznivcům tak nezbývá než držet svým reprezentantům palce a počkat si do nedělního podvečera, kdy již bude znám výsledek zápasu Olomouc – Most.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “SPORTOVNÍ POZVÁNKA: Tuto neděli se Most představí v Olomouci

  1. Pingback: jarisakti

Napsat komentář