Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Odehrány úvodní čtvrtfinálové zápasy Mostecké ligy malé kopané

MOST – Předposlední říjnovou neděli se na hřišti 11. ZŠ Most rozhořely letošní play-off boje a to čtyřmi čtvrtfinálovými zápasy. Ty se nakonec nesly v duchu vzpoury týmů ze spodní poloviny čtvrtfinálového pavouka, když hned tři zápasy skončily výhrou po základní části níže postaveného týmu.

Tím jediným případem, kdy nasazený tým potvrdil své postavení, bylo hned první utkání mezi Atléticem Most a Avengers Most. Atlético naplno potvrdilo svou sílu, když mu situaci ulehčila i sestava soupeře, který nastoupil do zápasu bez možnosti střídání. Atlético si připsalo výhru 10:2 po poločase 6:0 a do čtvrtfinálových odvet za týden tak může jít v klidu. Pod výhru vítěze základní části se nejvíce podepsal čtyřgólový Dominik Hána (4+0), dále pak Adam Koudelka (3+1), David Černý (1+3) či Svatopluk Boušek (2+1). Čestné úspěchy poražených si připsali Jiří Bartoň a Radek Gutwald (oba 1+0).

Následoval zápas po základní části druhých GMS Most a sedmých Inseminátors FC. A byli to překvapivě Inseminátors, kdo nakonec ze hřiště odcházel jako vítěz. Jakoby GMS nedokázali naplno přepnout na play-off mód a s vysokým nasazením bojující Inseminátors, tak byli tuto neděli nad jejich síly. Inseminátors si připsali výhru 4:3 po poločase 2:1. Dvěma góly se pod tuto výhru podepsal Ghita Hascear (2+0). O zbylé zásahy se postarali Michal Netolický a Dominik Onuščák (oba 1+0). Všechny tři góly poražených vstřelila jejich hlavní ofenzivní zbraň, tedy Petr Bohata.

Velkým překvapením skončilo první čtvrtfinálové utkání mezi Gamblers Most a Švejkem. Gamblers Most, dlouhodobě jeden z nejlepších týmů malého fotbalu v České republice, se tentokrát sešli v nepočetné sestavě a Švejkovi podlehli 2:4 po poločase 0:2. Švejk opět osvědčil kvalitu, kterou se prezentoval ke konci základní části, a získal tento cenný skalp a zároveň slibný náskok do odvety. Za Švejka pálili Jiří Rocenovič (2+0), Petr Vokurka (1+1) a Tomáš Wozniak (1+0). Za Gamblers Most pak korigovali Robert Dvořák a Václav Štípek (oba 1+0). Pokud chtějí Gambleři pomýšlet na postup do semifinále, budou si ho muset za týden tvrdě vybojovat, protože Švejk opravdu není slabý tým.

Čtvrtfinálový program uzavřelo střetnutí mezi Katalánci a Jablíčky Chomutov. I ta se dokázala vzepřít úloze po základní části hůře postaveného týmu a Katalánce nakonec porazila 3:1. V tomto zápase tak nakonec padlo ze všech čtvrtfinále nejméně gólů, což ale není ani tak špatnou vizitkou útočníků, jako spíše skvělou obou gólmanů. Jak Michal Plochý v dresu Jablíček, tak Miloslav Aschenbrenner za Katalánce se v brankách překonávali a jejich výkony byly skutečnými ozdobami tohoto zápasu. Pod výhrou svého týmu jsou podepsáni střelci Jan Kopta (2+0) a Tomáš Svoboda (1+0). O čisté konto připravil Plochého hráč Katalánců Antonín Fišer.

Odvety všech čtvrtfinálových zápasů se budou hrát příští neděli a ve většině z nich ještě není nic rozhodnuto, takže odvety slibují skutečně zajímavé podívané.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář