Krimi Praha Složky IZS Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

Série napadení pražských strážníků bohužel pokračuje! Strážníci evidují již třetí případ agresivních útoků

PRAHA – Pražská městská policie zaznamenala další tři případy nebývale agresivních útoků na strážníky. Za prvních devět měsíců letošního roku bylo v metropoli napadeno celkem 52 strážníků. Všechny případy útoků na úřední osobu byly předány Policii ČR.

První útok se stal v samotném centru metropole. Hlídka strážníků z Prahy 1 v Jindřišské ulici spatřila vozidlo stojící v zákazu zastavení. Špatné parkování strážníci vyřešili umístěním tzv. botičky. Po chvilce se k autu dostavil řidič, který odmítl na místě za přestupek zaplatit. Proto strážník vypsal pokutový blok na místě nezaplacený a dal ho přestupci zkontrolovat s ohledem na osobní údaje. V tu chvíli začal být cizinec agresivní. I přes opakované výzvy nakonec zaútočil na jednoho ze strážníků a udeřil ho pěstí do hrudníku. Strážníci proto dvaačtyřicetiletého muže ihned za pomoci donucovacích prostředků a pout omezili na osobní svobodě. I přesto byl nadále agresivní, vulgárně strážníkům nadával, dokonce jim vyhrožoval zastřelením.

Druhého agresivního cizince zadrželi v neděli strážníci z Prahy 2 ve Spytihněvově ulici. Obsluha místního hostelu strážníky vyrozuměla o problému s agresivními opilými hosty. Skupinka měla svým chováním narušovat veřejný pořádek. Recepční proto skupinku za přítomnosti hlídky vyzval, aby ubytovnu opustila. Všichni až na čtyřicetiletého muže výzvy uposlechli. Ten se naopak vulgárními nadávkami pustil do strážníků a posléze jednoho z nich udeřil pěstí do hlavy. Hlídka cizince ihned zpacifikovala a pro podezření ze spáchání trestného činu ho omezila na osobní svobodě.

Poslední případ se odehrál opět v centu Prahy, a to v pondělí krátce po půlnoci. Na Uhelném trhu hlídka strážníků uviděla mladíka, který močil na chodník. Strážníci proto muže upozornili na jeho protiprávní jednání a vyzvali ho k předložení dokladů. Muž začal hlídce nadávat a pokusil se z místa odejít. Když mu jeden člen hlídky zastoupil cestu, bez rozpaků na něj zaútočil a udeřil ho pěstí do obličeje. Při použití donucovacích prostředků se mladík dokonce pokusil strážníkovi vytrhnout z pouzdra obušek. Hlídka mu nakonec přiložila pouta a omezila ho pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě.
Všechny tři události si k dalšímu šetření převzala Policie ČR.

Zdroj: Městská policie hl. m. Prahy

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář