Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Rozehrána semifinále Seniorligy Most

MOST – Deštěm zkrápěné hřiště 11. ZŠ Most bylo tuto neděli svědkem prvních zápasů semifinálových sérií Seniorligy Most. Tato soutěž v malém fotbale pro hráče 40+ má letos svůj premiérový ročník a právě dospěla do své play-off fáze.

Do této části soutěže postoupila čtyři mužstva, která byla nejúspěšnější v dlouhodobé základní části a to FC Záchytka, Old Bridge, Mostecké pumpičky a míchačky a SG Horní Jiřetín. A právě pořadí po základní části proti sobě poslalo v první semifinálové dvojici týmy FC Záchytka a SG Horní Jiřetín. Tento zápas, jehož odveta bude sehrána příští neděli, byl zahájen ve 14:00 a od počátku to byla spíše FC Záchytka, kdo byl na hřišti lepším týmem. Horní Jiřetín si sice také vytvářel šance, ale v jejich proměňování na rozdíl od Záchytky selhával a týmy se tak po utkání rozešly za stavu 4:0 (po poločase 3:0) pro FC Záchytku. Hned tři ze čtyř gólů vítězů obstaral Tomáš Veselovský (2+1). S ním přesně pálili Jiří Bernhard a Michal Stoklas (oba 1+0). V play-off obzvláště důležité čisté konto vychytal gólman FC Záchytky Martin Šíla.

To druhá semifinálová dvojice Old Bridge a Mostecké pumpičky a míchačky nabídla výrazně vyrovnanější duel, o čemž svědčí i konečné skóre 3:3 po poločase 2:1 pro Old Bridge. Velmi bojovné utkání nabídlo řadu šancí na obou stranách, aby se týmy nakonec rozešly smírně a pro semifinálovou odvetu nechaly všechny možné scénáře otevřené. Za tým Old Bridge vyčnívala ověřená jména Petr Hrach (2+0) a Karel Klárman (0+2). V týmu Mosteckých pumpiček a míchaček pak přesně mířili Ondřej Kobylák, Pavel Loukota (oba 1+0) a jednou si hráči Old Bridge vstřelili vlastní gól.

Odvety semifinálových sérií, které budou sehrány tuto neděli od devíti hodin, tak v obou případech stále ponechávají možnost postupu obou týmů. Je sice jasné, že postup SG Horní Jiřetín přes FC Záchytku visí poměrně vysoko, ale i přes porážku 0:4 by nebylo dobré Jiřetín podceňovat.

A v druhé dvojici vlastně není rozhodnuto ještě vůbec o ničem, byť do odvety bude vstupovat přeci jen v o maličko lepší pozici tým Mosteckých pumpiček a míchaček, který hrál v prvním zápase pomyslně venku a jeho tři vstřelené góly jsou tak „cennější“ než tři góly Old Bridge.

O tom, jak nakonec semifinálové série skončí a kdo se utká o premiérový titul Seniorligy Most se budou moci příznivci mosteckého malého fotbalu na vlastní oči přesvědčit již tuto neděli.

Více informací na www.fotbalmost.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “ZE SPORTU: Rozehrána semifinále Seniorligy Most

Napsat komentář