Finance Kultura Politika Pomáháme Složky IZS Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Finanční dar pro Krajskou zdravotní zpříjemní prostředí pacientům léčeným na ústecké onkologii

ÚSTECKÝ KRAJ – Ústecká skupina The Boom and Orchestra uspořádala v Domě kultury města Ústí nad Labem tradiční vánoční charitativní koncert. Na organizaci akce se podílela, stejně jako v uplynulých letech, společnost Adler Czech, a. s., která v letošním roce věnovala Centru vysoce specializované onkologické péče pro dospělé Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., finanční dar 70 tisíc korun.

Šek na pódiu převzala lékařka MUDr. Eva Čmuchařová, která na akci zastoupila primářku onkologického oddělení MUDr. Martinu Chodackou. „Letošní příspěvek bychom rádi využili k pořízení ochrany zdí kolem nemocničních lůžek na pacientských pokojích, která výrazným způsobem zútulní prostředí pokoje a navíc plní i funkci ochrany stěny proti mechanickému poškození při manipulaci s lůžky,“ uvedla k využití finančního daru primářka MUDr. Martina Chodacká.

K letošnímu vánočnímu charitativnímu koncertu si ústecká skupina The Boom and Orchestra připravila na pátek 25. ledna 2019 AfterParty v Moto Garage Clubu v Teslově ulici v Předlicích, při které členové kapely navýší finanční dar od společnosti Adler Czech o výtěžek získaný ze vstupného.

Centrum vysoce specializované onkologické péče pro dospělé Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., ve spolupráci s Onkologickým oddělením Nemocnice Chomutov, o. z., zajišťuje kompletní péči o onkologické pacienty v regionu. Jedná se o jediné pracoviště svého druhu v Ústeckém kraji, které se věnuje zejména radiační onkologii a klinické onkologii, podpůrné a paliativní terapii, dispenzarizaci nemocných v rámci oboru a zajišťuje aplikaci biologické léčby pro pacienty celého regionu. Součástí ústeckého pracoviště je paliativní ambulance s mobilním hospicem a onkologická ambulance Nemocnice Teplice. Všechna tato pracoviště spadají od 1. 7. 2013 pod jeden primariát. V rámci Nemocnice Most funguje onkologická ambulance se zaměřením na dispenzarizaci a systémovou léčbu (s výjimkou cílené léčby), která má svůj samostatný primariát.

Zdroj: Krajská zdravotní

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář