Cestování Doprava Karlovarský Krimi Složky IZS Turistika YouTube Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

VIDEO: S odstraňováním následků sněhové kalamity na Božím Daru pomáhají hasiči z Karlovarského kraje i Záchranného útvaru Zbiroh

BOŽÍ DAR – Jednotky HZS Karlovarského kraje a Záchranného útvaru Zbiroh aktuálně zasahují při sněhové kalamitě v Božím Daru.  Na odstraňování sněhu ze silnic vedoucích do osad Ryžovna a Zlatý Kopec silničáři usilovně pracují s tím, že tyto silnice se budou udržovat průjezdné pouze pro vozidla místních obyvatel, zásobování a IZS. Pro ostatní vozidla je a bude minimálně do pondělního dopoledne vjezd zakázán!

Horské městečko Boží Dar opakovaně žádá všechny návštěvníky tohoto lyžařského střediska, a to zejména běžeckou veřejnost, aby do samotného města vjížděli pouze, pokud zde mají zajištěné ubytování s parkováním. Zdůrazňujeme pouze ubytování se zajištěným parkováním!!! Vjezd pro ostatní motoristy je ZAKÁZÁN.

Aktuálně napadlo dalších 10 cm sněhu a hustě sněží. Některé místní komunikace jsou prozatím s velkým rizikem průjezdné pouze pro zásobování, a to v šíři menší než 2,5 metru. Sněhové bariéry místy dosahují až 1,5 metru.

Tento kalamitní stav nouze pro správní území města Boží Dar platí do odvolání.

Zdroj: Boží Dar
a HZS Karlovarského kraje

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář