Kultura Praha Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Kapitánka z Mostu vedla tým běžců z Ústeckého kraje, kteří zdolali 360 kilometrů v rámci štafetového běhu Vltava run

PRAHA/MOST – Tým nazvaný „Štěpíme kilometry“, který vedla instruktorka kondičního běhu Štěpánka Schreiberová z Mostu absolvoval ve dnech 11. – 12. května 2019 štafetový běh Vltava run. Jediná žena, coby kapitánka v čele dvanáctičlenného týmu, úspěšně dovedla „své“ muže na 360 km dlouhé pouti ze šumavského Zadova do Prahy.

Dvoudenní běžecká akce započala pro tým Štěpíme kilometry v sobotu v 05:00 hodin ráno, kdy se na svůj první úsek vydal běžec z Konga Dan Kyenge. Posléze se vystřídalo všech dvanáct běžců, kdy každý absolvoval tři úseky, některé po silnici, některé v terénu. Symbolicky poslední úsek dobíhala sama kapitánka, kterou doprovodil na posledních cca sto metrech celý tým a společně, po 35 hodinách a 33 minutách strávených na trati, protnuli cílovou pásku.

Na několik otázek jsme se kapitánky Štěpánky zeptali v krátkém rozhovoru:
Štěpánko, proč zrovna Vltava run?

Tento závod je pro mě doslova srdcovou záležitostí. Jedná se o týmový běh, nikoli individuální záležitost.

Kolik kilometrů jste uběhli?

Celkem se jednalo o 360 km, kdy každý ze členů mého týmu absolvoval cca 30 km ve třech úsecích. Někdo o něco více, někdo o něco méně, ale tak se to nebere. My jsme běželi jako tým.

Jaký byl průběh závodu, jaké máš pocity na trati a pak v cíli?

Letos nám vůbec nevyšlo počasí. Byla zima, déšť, takřka žádný spánek. Celý závod trávíme prakticky na nohách nebo se přesouváme v autech na další předávku. V průběhu závodu jsem si opakovaně řekla, že už jej nikdy nepoběžím. V cíli se ale pocity zásadně mění. Mohu prozradit, že už se nám formuje tým pro další ročník.

Jak bys závod zhodnotila?

Závod hodnotím jako velmi vydařený. Zejména bych velmi ráda prostřednictvím JV Press poděkovala všem běžcům, kterými byli Dan Kyenge, Jirka Holeček, Olda Rada, Tomáš Werner, Zdeněk Drexler, Vašek Bláha, Pepa Hojdar, Petr Polanský, Rosťa Chomo, Petr Synáček a Luboš Matoušek. Zvláštní poděkování patří našim třem řidičům, kteří nás převáželi po celých 360 km vždy na další předávku. Jmenovitě Věra Řeháčková, Kristýna Žáková a David Svoboda.

Autor: Zdeněk Drexler

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář