Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

AKTUÁLNĚ: Ve Výškově u Postoloprt se dnes odehraje již 4. ročník šipkového turnaje „Pomáháme Tomáškovi“

VÝŠKOV U POSTOLOPRT – „Pomáháme Tomáškovi,“ tak se jmenuje v pořadí již 4. ročník šipkového turnaje ve Výškově u Postoloprt na Lounsku, který se uskuteční již dnes, tedy v sobotu 25. května od 13.00 hodin. Hlavní pořadatel turnaje Kája Papežík říká, že akce přispívá i letos desetiletému Tomáškovi na finančně náročnou léčbu Lokomatem.

Také letos se turnaj bude odehrávat ve Výškově venku pod velkým stanem v Zálesácké krčmě u Grobiána u fotbalového hřiště a bude se hrát na 5 terčích. „V rámci akce se chystá opět i grilování a celým turnajem bude provázet skvělý moderátor DJ Zaky za hudební podpory DJ Majka. Letošní ročník navíc nabízí řadu novinek v zajímavém doprovodném programu nejen pro děti. Každý návštěvník pak může Tomáškovi dobrovolně přispět i do kasy, která bude na pódiu u moderátora,“ říká k akci hlavní rozhodčí turnaje Martin Kurucz.

Bude letos pokořena loňská rekordní částka: 31 500 korun?

„Tomášek se narodil jako úplně zdravé miminko až do té doby, kdy jsme začali pozorovat, že asi není vše v pořádku, že ani 7 měsíci se neuměl ani otočit na bok, nezvládl si sednout a absolutně neuměl lézt po čtyřech, což jsou běžné úkony pro tohle období. Rehabilitovat jsme začali v 10 měsíci, kdy postupně začal lézt po čtyřech a v 18 měsících se začal přetáčet. V této době byl poprvé vyšetřen neurologem a po té se to začalo řešit,“ říká maminka dnes již 9letého Tomáška Kateřina Janáčková.

Tomášek chodí do běžné základní školy, kde nemá žádný problém, ani s dětmi ani s učivem. Je společenský a kamarádský. Děti se mu snaží pomáhat, vždy když to potřebuje.

„I přesto, že Tomášek je po operaci, tak chodí na špičkách, na paty došlápne, jen když ho upozorníme, ale nevydrží na nich, prostě to nejde. Neujde další vzdálenost, rychle se unaví, takže jsme plně odkázaný na dopravu autem. I přesto, že máme školu přibližně 1 kilometr od domu, tak i do školy musíme jezdit autem,“ vysvětluje maminka desetiletého nemocného chlapce Kateřina Janáčková.

Tisková a mediální agentura JV PRESS je i letos hrdým mediálním partnerem turnaje a přinese z celé akce také reportáž.

Autor: Honza Vraný

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář