Auto-Moto HZS Jihočeský Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

Řidič na Strakonicku srazil dvě cyklistky a z místa nehody ujel, policisté hledají svědky

STRAKONICE – V sobotu 8. června došlo ve 21:55 hodin na silnici I/20 v katastru obce Sedlice k dopravní nehodě, při které dosud nezjištěný řidič s neznámým vozidlem srazil dvě cyklistky.

K nehodě pravděpodoobně došlo tak, že řidič při předjíždění cyklistek, které jely na jízdních kolech značky Scott a značky Kellys ve směru od Blatné na Sedlice při pravém okraji komunikace, zavadil pravou boční částí vozu o obě cyklistky, které po nárazu upadly na zem a následně do silničního příkopu. Nehoda se stala na úseku mezi obcemi Hněvkov a Němčice. Řidič z místa nehody ujel, aniž by zastavil a dále pokračoval směrem na obec Sedlice. Na místě nehody zůstalo jeho zpětné zrcátko. Z dosavadního šetření vyplývá, že vozidlo mělo tmavě zelenou barvu a jednalo se pravděpodobně o automobil značky Audi A3 nebo A4. Cyklistky neměly na jízdních kolech za snížené viditelnosti povinnou výbavu, nebyly osvětlené ani neměly žádné reflexní prvky. Utrpěly lehká zranění.

Policisté v souvislosti s touto nehodou žádají případné svědky, kteří nehodu viděli nebo mají informace k předmětnému vozidlu a jeho majiteli, aby kontaktovali policisty na telefonním čísle 974 237 269 nebo přímo na linku 158. Přihlásit se může i neznámý řidič, který by policistům podal k celé události vysvětlení.

Auto: por. Ing. Štěpánka Uhlířová

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář