Finance Kultura Ústecký Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů Zvířata

Ovce kamerunské dělají společnost pacientům bílinské nemocnice s poliklinikou

BÍLINA – V areálu Hornické nemocnice s poliklinikou v Bílině byly slavnostně přivítány tři ovce kamerunské, jimž organizace dala domov v rámci projektu animoterapie. Ovečky budou dělat společnost pacientům i návštěvníkům nemocnice.

“Je velmi dobře, že hornická nemocnice s poliklinikou rozvíjí kromě zdravotnických služeb také svůj areál. Pacientům i návštěvníkům jsou zde k dispozici cvičební prvky, louka se včelíny, bosonohou stezkou či bylinkovou zahrádkou. Dalším krokem byl projekt animoterapie, tedy kontaktu se zvířaty,” uvedla starostka Bíliny Zuzana Schwarz Bařtipánová.

Ovečky jsou ještě velmi mladé, narodily se začátkem letošního roku. Pocházejí z velkého stáda a na nový domov si tedy teprve zvykají. “Zatím se lidem trochu straní, ale postupem času si budou na přítomnost lidí více a více zvykat a jistě se nechají krmit z ruky nebo se pohladit,” uvedl Pavel Rais, který se o ovečky stará.

Ovce kamerunské jsou nenáročná zvířata, lidem neublíží a mohou být venku i přes zimu.

Projekt animoterapie podpořila i Nadace ČEZ dvěma sty tisíci korunami. “Tuto akci jsme velmi rádi podpořili, protože animoterapii mohou využívat malé děti, dospělí i senioři,” doplnil zástupce společnosti Ondřej Moucha.

Autor: Pavlína Nevrlá

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

One Reply to “Ovce kamerunské dělají společnost pacientům bílinské nemocnice s poliklinikou

Napsat komentář