Auto-Moto Doprava HZS Královehradecký Krimi Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

AKTUALIZUJEME OBRAZEM: Střet auta s vlakem na Královéhradecku nepřežili čtyři lidé, včetně dvou malých dětí

KRÁLOVEHRADECKO – K obrovské rodinné tragédii došlo na železničním přejezdu v Černožicích u Hradce Králové, při které ve zdemolovaném autě zemřeli čtyři lidé, dva dospělí a dvě děti!

V okamžiku střetu osobního auta se spěšným vlakem jedoucím z Trutnova do Hradce Králové cestovali ve vozidle 32letá žena, 47letý muž a 2 děti ve věku 8 a 5 let. Nikdo z nich bohužel nehodu nepřežil.

Na místo se okamžitě sjely všechny složky IZS a záchranné a likvidační práce zde probíhaly až do téměř 20 hodiny. Po celou dobu odstraňování následků byl provoz na trati z Jaroměře do Hradce Králové zcela zastaven. Ve vlaku cestovalo v danou chvíli zhruba 80 cestujících, kteří vyvázli bez zranění. Většina z nich využila k cestě do Hradce Králové náhradní přepravu evakuačním autobusem HZS Královéhradeckého kraje.

Policisté na místě zajistili veškeré potřebné důkazy a svědectví, pro účely případného zkoumání zajistili vrak vozidla a nařídili soudní pitvy. Dechová zkouška na alkohol provedená u strojvedoucí vlaku byla s negativním výsledkem. Pro vyšetřování bude zásadní zodpovězení otázky, zda v době srážky bylo na železničním přejezdu v chodu signalizační světelné a zvukové výstražné znamení. Vyšetřování probíhá samozřejmě v úzké součinnosti s Drážní inspekcí.

Autor: plk. Mgr. Ivana Ježková

INFORMACE OD DRÁŽNÍ INSPEKCE… 

V neděli v 14.52 hodin se v Černožicích na Královehradecku střetl spěšný vlak jedoucí z Trutnova do Hradce Králové s osobním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací bez závor. Při mimořádné události byly usmrceny 4 osoby z osobního automobilu.

Škoda byla celkově odhadnuta na 370 000 Kč (120 tisíc vlak, 250 tisíc automobil). Dle prvotního šetření Drážní inspekce na místě mimořádné události bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti.

FOTOGALERIE… 

Zdroj: Drážní inspekce
Foto: Drážní inspekce, Policie ČR a HZS SŽDC Nymburk

 

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář