Auto-Moto Doprava HZS Krimi Liberecký Složky IZS Z domova Zajímavosti Zdravotnictví Zprávy podle krajů

PIRÁT SILNIC: Řidič mercedesu ve Smržovce na Jablonecku naboural tři auta! Při karambolu se zranili tři lidé

LIBERECKO – Tři zranění zůstali na silnici ve Smržovce na Jablonecku po šílené jízdě 49letého řidiče mercedesu.

Ten nejprve naboural zaparkovaný osobní vůz tovární značky Peugeot 106, na místě nehody nezastavil a ujížděl dál ve směru na Tanvald protisměrem, kde se mu marně snažil vyhnout řidič osobního vozidla značky Mazda. Její šofér strhl volant vpravo a sjel před ním až ke svodidlům, ale protože tento „pirát“ v mercedesu na krizovou situaci vůbec nereagoval, naboural nakonec zadek mazdy a otočil ji o 180 stupňů. Mercedes ani tentokrát nezastavil a řítil se v protisměru dál, kde po ujetí několika desítek metrů čelně naboural Škodu Octavii. Zranil přitom sebe, svého spolujezdce a řidiče octavie. Dechovou zkoušku bez vysvětlení odmítl. Jestli budou zranění řidiče octavie a spolujezdce z mercedesu vážná, obviníme ho z ublížení na zdraví z nedbalosti. 

Devětačtyřicetiletý řidič projížděl v osobním vozidle značky Mercedes Benz Smržovkou ve směru  na Jablonec, když v Husově ulici naboural zaparkované vozidlo značky Peugeot 106. V jízdě ale pokračoval dál, aniž by na místo přivolal policisty nebo na sebe zanechal majiteli vozidla kontakt.

Mercedes se po první kolizi vydal směrem na Tanvald a při šílené jízdě v protisměru bočně naboural osobní vozidlo značky Mazda, jehož řidič se mu snažil marně vyhnout a zajel až ke svodidlům. Protože šofér mercedesu vůbec na krizovou situaci nereagoval,  naboural zadní část mazdy , po které se vozidlo otočilo o 180 stupňů a zůstalo stát ve svém jízdním pruhu. Jeho řidič z toho jako zázrakem vyvázl bez zranění.

Mercedes ani tentokrát u nehody nezastavil a pokračoval dál v jízdě v protisměru a krátce na to se čelně střetl s osobním vozidlem značky Škoda Octavia. Při této kolizi utrpěli zranění tři lidé, oba řidiči a spolujezdec z mercedesu. Přivolaná zdravotnická záchranná služba je sanitou převezla do nemocnice, podrobnější informace o jejich zdravotním stavu zatím nemáme k dispozici.

idič mercedesu, který všechny tři kolize zavinil, se bez vysvětlení odmítl podrobit dechové zkoušce. Poté, co obdržíme vyžádané  lékařské zprávy o zdravotním stavu řidiče octavie a spolujezdce z mercedesu, rozhodneme o našem dalším postupu. Pokud by jejich zranění byla vážná, obviníme řidiče z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Autor: por. Bc. Ivana Baláková

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář