Kultura Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

SPORTOVNÍ POZVÁNKA: Do Mostu míří brněnský mistr

MOST – Druhou zářijovou neděli se od dvou hodin odpoledne postaví Most ve třetím kole celostátní Superligy malého fotbalu na svém domácím hřišti 11. ZŠ úřadujícím mistrům z Brna. Těžko si představit větší výzvu, než jakou je utkání proti mužstvu, které ovládlo loňskou sezónu se zápisem 14-ti výher, jedné remízy a jedné porážky.

Je tak zřejmé, že na sever Čech míří mimořádná síla a pro domácí se bude po dvou odložených zápasech jednat o opravdu tvrdý vstup do nového ročníku soutěže. Konec konců loňská setkání těchto soupeřů při dvou porážkách Severočechů a skóre 4:18 z jejich pohledu dávají jasnou představu o tom, jak byly síly rozloženy loni. Letos má za sebou Brno zatím dvě utkání a v obou opět celkem jasně dominovalo.

V případě Mostu naopak byla obě jeho úvodní utkání z organizačních důvodů odložena a nedělní zápas tak bude pro mostecké výkopem letošního ročníku Superligy malého fotbalu.

Mostecký výběr by samozřejmě rád vstoupil do ligy ziskem bodů a to i při vědomí síly soupeře. Tomu by měla odpovídat i nominace pro toto utkání, byť již nyní do ní tradičně promlouvají zranění z velkého fotbalu.

„Víme, kdo k nám jede. Brno má nejen vysokou kvalitu individuální, ale především funguje skvěle jako tým. To znamená, že u tohoto soupeře lze těžko kalkulovat s regionální vzdáleností, která občas u některých našich protivníků promluví negativně do jeho sestavy. Je tak jisté, že se nám v neděli postaví Brno v plné síle“ zahájil své vyjádření k nadcházejícímu zápasu vedoucí mosteckého výběru Aleš Janeček.

„Naše nominace by měla být rovněž velmi silná postavená kolem tradiční kostry týmu. Pevně věřím, že tak budeme Brnu nepříjemným soupeřem a uvidíme, s jakým výsledkem budou oba týmy hřiště opouštět. Každopádně mohu všem divákům slíbit, že v neděli uvidí na našem hřišti malý fotbal té nejvyšší kvality“ uzavřel Janeček.

Kdo chce tedy vidět špičkovou úroveň tohoto populárního sportu, neměl by si rozhodně nechat nedělní zápas ujít.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář