Sport Ústecký Z domova Zajímavosti Zprávy podle krajů

ZE SPORTU: Most po napínavém průběhu zdolal Blanensko

MOST/BLANENSKO – V sychravém podzimním počasí vyběhli v neděli odpoledne hráči týmů Mostu a Blanenska na hřiště 11. ZŠ Most k vzájemnému utkání 6. kola Superligy malého fotbalu. Do něj s ohledem na minulou stříbrnou sezónu a na poslední vzájemná střetnutí nastupovali v pozici lehkých favoritů hosté.

Most se však chtěl v tomto zápase nastartovat do dobré sezóny a jeho nominace tomu odpovídala. Mostečtí vyslali do zápasu tuto sestavu – Šlégr Václav – brankář, Banovič Tomáš, Kasal Daniel, Koštůr Albert, Levý Stanislav, Onuščák Dominik, Popelka Vít „C“, Salák Michal a Vávra Pavel.

Blanensko, opírající se tradičně především o ofenzivní dvojici Ondřej Paděra a Jan Koudelka, která drží nejeden jak superligový tak reprezentační rekord, tentokrát dorazilo v poněkud pozměněném složení a hlavně bez těchto dvou ofenzivních démonů. Na hřiště za hosty nastoupila sestava – Novotný David – brankář, Adamec Filip, Blažek Jiří, Krystl Roman, Matoušek Petr, Rus Aleš, Stara Jan, Studený Filip „C“, Zápotočný Ladislav a Živný Viktor.

Pro domácí tak šlo hned od počátku o komplikaci v tom smyslu, že nebylo jasné, na koho se v záplavě nových tváří soustředit a komu věnovat v obraně zvýšenou pozornost.

Samotné střetnutí začalo drtivým tlakem domácích a většina prvního poločasu se odehrávala na půli hostů. Na tlak se ovšem fotbal nehraje a v té nejdůležitější statistice byli lepší hosté. Po dvou bleskových a především efektivních brejcích udeřili postupně v šestnácté minutě Viktor Živný po nahrávce Jana Stary a v dvacátéšesté bez asistence Aleš Rus. Poločas tak skončil výhrou hostů 2:0 a bez ohledu na reálný obraz hry byli oni výrazně blíže třem bodům.

Po poločasové promluvě k hráčům nastoupil Most do druhé půle v ještě vyšším tempu a po šesti minutách od úvodního hvizdu se dočkal snížení. Nekompromisní ranou se prezentoval Tomáš Banovič po nahrávce Stanislava Levého. Ve 48. minutě se pak stále útočící domácí dočkali vyrovnání, když volej ze vzduchu krásně trefil domácí kapitán Vít Popelka. Remíza byla samozřejmě oproti poločasovému stavu skvělým výsledkem, ale Most chtěl výhru, za kterou si i nadále šel a za tento svůj přístup byl odměněn čtyři minuty před koncem, kdy se hlavou prosadil Stanislav Levý po asistenci Víta Popelky.

Rázem to byli hosté, kdo se musel začít tlačit dopředu. Ti okamžitě přistoupili k power play hranému s gólmanem vysunutým vysoko v poli, což se domácím podařilo ještě v poslední minutě potrestat. Prakticky se závěrečným hvizdem proměnil penaltu za faul na Michala Saláka Stanislav Levý a uzavřel tak skóre na konečných 4:2 pro Most.

„Když jsme divákům slibovali kvalitní zápas, tak myslím, že jsme nelhali. Průběh byl z naší strany tradičně infarktový a zase jsme zápas udělali napínavější, než musel být. Při vší úctě k soupeři, který stále hrozil rychlými kontry, si myslím, že tentokrát bychom si prohrát nezasloužili“ začal své ohlédnutí za zápasem vedoucí mosteckého družstva Aleš Janeček

„Hosté s řadou pro nás neznámých tváří se prezentovali velmi dobrým výkonem, ale bylo na nich vidět, jak moc jim chybí některé jejich stálice, zejména pak Ondřej Paděra. Nepřivezete-li hráče, který dal za letošní čtyři zápasy Superligy již čtrnáct gólů, tak to prostě musí být znát“ pokračoval Janeček.

„Jsem moc rád, že nás poločasový nepříznivý výsledek nezlomil a že kluci dokázali nakonec přetavit svůj tlak ve výhru. Již za týden jedeme na hřiště Plzně a myslím, že tento výsledek nám pomůže, abychom tam jeli uvolněnější, když z nás spadl tlak z nutnosti, získat první superligové body“ uzavřel Janeček.

Jak již bylo uvedeno, Most má před sebou v pondělí 28.10.2019 od 18:00 hodin další superligové utkání, tentokrát na půdě Plzně.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

Jan Vraný
Majitel agentury jan.vrany@jvpress.cz
http://www.jvpress.cz

Napsat komentář